Komoly bejelentésre készül a 2011. november 13-17. között megrendezésre kerülő Dubai Airshow-n a Qatar Airways – adta hírül a Reuters hírügynökség.

Az előzetes feltételezések szerint nagy esély van rá, hogy a világ ötcsillagos légitársasága megduplázza Airbus A380 típusú repülőgépeire leadott megrendelését. Mint ismeretes, Katar nemzeti légitársasága eddig öt darab négyhajtóműves A380-ast rendelt az európai repülőgépgyártól. Sokan már az idei Le Bourget légi szalonra datálták, hogy bejelentésre kerül a megrendelés számának növelése. Akkor ez elmaradt, így hát a feltételezés a Superjumbo megrendelés megduplázásnak bejelentésére. A nagy volumenű bejelentésnek ugyancsak része lehet egy nagyobb mennyiségű keskenytörzsű gépbeszerzés is. Nem kizárt, hogy a Qatar Airways is felkerül az Airbus újratervezett, költséghatékony típuscsaládjának, az A320neo-nak a megrendelői listájára.

A Reuters hírösszefoglalója:

Qatar Air To Make Announcement At Dubai Airshow

Qatar Airways will make a major announcement at the Dubai Airshow next week, Qatar’s state news agency said on Tuesday, citing a spokesman for the company.

“Qatar Airways will have a formidable presence at the Dubai Airshow,” a spokesman for the carrier told Qatar News Agency. The report did not elaborate on the expected announcement.

The carrier is understood to be in talks to double its order for Airbus A380 superjumbos to 10, and to award an engine contract for the planes to Engine Alliance, a joint venture between GE and Pratt & Whitney, which competes with Rolls-Rolls to power the world’s largest airliner.

Qatar has also been negotiating to buy an estimated 50 narrow-body jets from Airbus.

Forrás: Reuters (2011. november 8.) / Fotó: Airbus

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!