A magyarok által is használt Charleroi terminálépületében immár csak 1 euró ellenében használhatják a mellékhelyiségeket az utasok.

Belépődíjassá tette a vécéit Brüsszel fapados reptere, az rtl.be beszámolója szerint az üzemeltető a terminálépületben lévő mosdók elé fizetőkapukat helyezett el, emellett a poggyászkiadó területen várakozó érkező utasoknak is fizetniük kell a mellékhelyiségek használatáért.

Noha az egyszeri belépésért fizetendő díj „csak” 1 euró, az utasok felháborodása jogos lehet, mert a repülőjegyek vásárlásakor kifizetik a repülőtéri illetéket és egyéb díjakat, amelyek alapesetben tartalmazzák (legalábbis eddig tartalmazták) a reptéri infrastruktúra és ilyen jellegű szolgáltatások használatát is.

További nehézség, hogy a sarcot csak bankkártyával lehet kifizetni, a kapuk nem fogadnak el készpénzt, így szorult helyzetbe kerülhetnek azok az utasok, akik bármely okból nem rendelkeznek működő elektronikus fizetési szolgáltatással.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A pályaudvarokon és benzinkutakon általánosnak mondható, hogy fizetni kell a WC-használatért, de a töltőállomásokon alkalmazott gyakorlattól eltérően a reptér még a vendéglátó egységekben vagy üzletekben levásárolható kupont sem ad az 1 eurós díjért.

A belga fapados repteret korábban számos kritika érte a mellékhelyiségek állapota és a higiéniai hiányosságok miatt, nem tudni, hogy a fizetőssé tételt követően ez változik-e.

A belga RTL kereste a repülőtér üzemeltetőjét az ügyben, azonban nem reagáltak a megkeresésekre.