Megérkezett a Transaero Airlines flottájába a második vadonatúj Airbus A321-es – adta tájékoztatásul mai közleményében az orosz légitársaság. A gépet, akárcsak a július végén átvett első A321-est a kínai ICBC Leasing finanszírozási konstrukciójában állítják üzembe.

A második A321-es EI-LED lajstrommal áll szolgálatba a Transaero-flottában. (Fotó: Transaero Airlines) | © AIRportal.hu

A második A321-es EI-LED lajstrommal áll szolgálatba a Transaero-flottában. (Fotó: Transaero Airlines)

A Transaero Airlines a flottamodernizációs programja keretében döntött az A320-as típuscsalád legnagyobb változatának a beszerzése mellett. Az idei évben a légitársaság összesen 4 darab A321-est állít szolgálatba, mindegyiket összesen 184 utas szállítására alkalmas fedélzeti konfigurációban.

Korábbi hírek alapján összesen 6 darab A321-esről született megállapodás az ICBC lízingcéggel, így a gépek szállításai várhatóan a jövő évben folytatódnak.

Az A321-es kétosztályosan berendezett kabinjában 8 utasnak van férőhely business és 176-nak economy, azaz turista osztályon. A gépek mindegyikét Sharkletekkel rendelte a Transaero, amellyel még inkább hatékony tud lenni a típus. Hosszabb útvonalakon akár 4%-os üzemanyag takarékosságot is felmutatva az új szárnyvég-technológiának köszönhetően.

Így készült: Transaero A321

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Transaero Airlines YouTube Csatorna

A Transaero Airlines célkitűzése, hogy az új, korszerűbb gépekkel költséghatékonyabb üzemet érhessenek el, miközben a fedélzeti szolgáltatásaik színvonalát is fejleszteni kívánják. A vállalat ennek jegyében máris jelezte, hogy a jelen gazdasági körülmények közepette kevésbé megfelelő gépeiket kivonják a forgalomból. Konkrét típust ugyanakkor nem neveztek meg, csupán annyi tudható, hogy szélestörzsű gépeket is érinteni fog ez.

Az Aeroflot után Oroszország második legjelentősebb légitársaságaként is emlegetett Transaerónak 8-8 darab A320neo és A330ceo, 12 darab A330neo, és nem utolsó sorban 4 darab A380-800-as van előjegyezve az Airbus gyártósorairól.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!