Megkapta első Airbus A320 típusú utasszállító repülőgépét Kína egyik legújabb légitársasága, a Qingdao Airlines, amely Szecsuán tartomány fővárosából, Csengtuból készül járatokat teljesíteni.

Kapcsolódó cikk, előzmény Airbus A320-asokat rendelt a Qingdao Airlines

A Qingdao Airlines tavaly szeptemberben döntött úgy, hogy Airbus A320-as típusokból állítja fel flottáját. A légitársaság akkor közvetlenül a gyártóval kötött 23 darab gépre szóló megrendelési szerződést, amelyből tizennyolc már az újabb, NEO szériára érvényes. A gépek szállításai ebből a csomagból 2016-tól veszik kezdetüket.

A Qingdao ezért már a szerződéskötéskor jelezte, mivel működését 2014-től kívánja megkezdeni lízingelni is fog gépeket. Így vette át április 10-én a legelső Airbusát, egy Sharklet szárnyvégekkel is ellátott A320-ast, amely a Hong Kong-i bázisú China Aircraft Leasing Company (CALC) portfóliójából származik.

A B-9955 lajstrommal szolgálatba álló vadonatúj Airbus meghajtásáról CFM56 típusú sugárhajtóművek gondoskodnak. A fedélzeten két komfortosztály is konfigurálásra került, nyolcan foglalhatnak helyet a business és 144-en az economy osztályon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!