A skandináv légitársaság a 2013-as évben tovább fejleszti útvonalhálózatát, aminek köszönhetően Budapestre ismét repülni fog heti kilenc járattal.

A szombat kivételével napi szinten közlekedő Koppenhágai járattal, valamint a heti háromszor Oslóba repülő gépekkel lehet igénybe venni a skandináv légitársaság szolgáltatásait. A mai napon tartott járatnyitó ünnepségről készült képgalériánk az alábbi képre kattintva tekinthető meg.

Képgaléria a SAS járatnyitó ünnepségről. (Fotók: Rimóczi Roland / AIRportal.hu)


A nyári menetrend életbe lépésével négy év után visszatért a SAS Scandinavian Airlines Budapestre, a légitársaság heti kilenc járatot üzemeltet Oslóba és Koppenhágába. Az első járat még vasárnap érkezett Budapestre.

A SAS heti hat járatot működtet majd Koppenhágába, ezek szombat kivételével minden nap közlekednek, Oslóba pedig kedden, csütörtökön és vasárnap indulnak majd a gépek. Az előzetes tervek szerint a két járatot többféle típussal, köztük Airbus A320-asokkal, Boeing 737-esekkel, Bombardier CRJ-900-asokkal és McDonell Douglas MD82-esekkel repüli a SAS.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A csütörtöki, járatnyitó sajtótájékoztatón Stefan Eiche, a SAS általános értékesítési vezetője arról tájékoztatott, hogy társaságuknak van a legnagyobb hálózata Észak-Európában, és hangsúlyozta a SAS pontosságát, kiemelve, hogy a cég 2009 és 2011 között a világ legpontosabb légitársasága volt.

Hozzátette: júniustól további új útvonalakat jelentenek be, modernizálják a flottát és felfrissítik a SAS dizájnját is. Kérdésre válaszolva a vezető elmondta, Stockholmba kapacitás-problémák miatt nem tudnak egyelőre járatot indítani Budapestről, de ez később változhat.

A sajtótájékoztatón felszólalt a dán, a norvég és a svéd nagykövet, beszédükben mindhárman a Magyarország és a skandináv államok közötti gazdasági és turisztikai kapcsolatok erősítését hangsúlyozták, hozzátéve: évente több tízezer turista érkezik Svédországból és Norvégiából Budapestre.

A SAS Scandinavian Airlines Dánia, Norvégia és Svédország közös légitársasága, a Star Alliance légiszövetség egyik alapító tagja. 1946-ban alapították, ma a legnagyobb észak-európai légitársaság, naponta 1111 járatot közlekedtet. Összesen 184 repülőgéppel rendelkezik, köztük 7 Airbus A340-300-as és négy Airbus A330-300-as széles törzsű géppel. A társaság 136 úticélra repül Európába, Ázsiába és Amerikába, 2012-ben összesen 28 millió utast szállított. A SAS 2013-ban 47 új útvonalat indít el, ennek része a budapesti járatok nyitása is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!