Váratlanul Budapestre érkezett a SkyGreece Boeing 767-300-as repülőgépe múlt hét pénteken. A légitársaság Budapest – Torontó nyitójáratát nem hozták előrébb, a repülőgép az Aeroplex-nél fog egy ideig “vendégeskedni”. A görög start-up cég márciusban stratégiai együttműködést kötött a BH Air légitársasággal, így az egyetlen gép számára feszesnek tűnő menetrendet a bolgár légifuvarozó szélestörzsű repülőgépének bevonásával fogják várhatóan teljesíteni.

Az SX-BPN lajstromjelű Boeing 767-300-as repülőgép pénteken érkezett Ferihegyre. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az SX-BPN lajstromjelű Boeing 767-300-as repülőgép pénteken érkezett Ferihegyre. (Fotó: AIRportal.hu)

Amint azt korábban megírtuk, a görög start-up járatot nyit Toronto-ba Budapestről heti két alkalommal. Az első járat – a korábbi információk szerint – május 22-én pénteken indul majd Torontóból helyi idő szerint 17:45-kor és másnap reggel 9 órakor érkezik Budapestre.

A Boeing 767-300-as két óra elteltével, szombaton 11 órakor indul vissza Torontóba, ahova helyi idő szerint 14:30-kor érkezik meg. A GW429/430-as számú a járat hetente közlekedik majd az előzőekben részletezett menetrend szerint.

A SkyGreece második Budapestet is érintő heti rendszerességű járata a tervek szerint június 25-től indul és csütörtöki napokon száll majd le Budapesten.

Bolgár segítséggel indulnak a SkyGreece járatai

A SkyGreece márciusban kötött stratégiai partnerséget a bolgár BH Air légitársasággal, mely 3 darab A320-as, egy A319-es és egy darab széles törzsű A330-as repülőgéppel is rendelkezik. A hírek szerint az Európa – Észak-Amerika közti SkyGreece járatokon a BH Air A330-as gépét is beveti majd a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A SkyGreece görög start-up légitársaság idén februárban jelentette be, hogy elindítja járatait Budapest és Torontó között. A járatokat a cég Boeing 767-300-as gépei repülik majd. A görög cég járatnyitásával a nyári időszakban már heti három járat is lesz Kanada és Magyarország közt, hiszen az Air Transat kanadai légitársaság még 2014. októberében jelentette be heti egyszeri Montreal/Toronto – Budapest járatát.

A SkyGreece Airlines Boeing 767-300ER típusú gépe hetente 548 ülőhelyet nyújt Budapest és Toronto között, ami a legnagyobb kanadai városba irányuló menetrend szerinti forgalom mintegy 62 %-át teszi ki a nyári szezonban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!