A múlt hét végén vette át első Airbus A321 Transcon repülőgépét az American Airlines (AA). Az amerikai légitársaság a keleti partot a nyugatival összekötő frekventált belföldi útvonalain készül forgalomba állítani legújabb Airbus típusát, amely az Államokban egyedülálló módón az utasait háromféle komfortosztállyal és a legkorszerűbb fedélzeti szórakoztató rendszerrel igyekszik kényeztetni.

Folytatva a flottamodernizációs programját az American Airlines november 22-én átvette első Airbus A321 Transcon utasszállító repülőgépét (N101NN).

A típus különlegessége, hogy megnövelt teljesítményénél fogva – ahogy az nevében is foglaltatik – transzkontinentális járatok teljesítésére is alkalmas, amelyben elsősorban a kiegészítő üzemanyagtartályok, valamint az új szárnyvégi kiegészítők, a Sharkletek működnek közre.

Az American Airlines New York JFK és Los Angeles, valamint New York és San Francisco közötti útvonalain készül forgalomba állítani legújabb Airbus típusát. Korábbi bejelentés szerint az első menetrendszerű járat a Los Angeles-i vonalon fog közlekedni jövő év januárjának hetedik napján. San Franciscóba pedig várhatóan márciusban repül először American színeket viselő A321 Transcon.

A típusköszöntő egyben búcsút is hordoz, mivel az első transzkontinentális Airbus A321-es megérkeztével párhuzamosan kezdetét veszi a Boeing 767-200ER gépek kivonása is. Mint arról korábban az AIRportal.hu is beszámolt az utolsó B-767-200-as teljesítette járatot 2014 májusában készül indítani az American Airlines.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az American Airlines első Airbus A321-es típusa. (Fotó: American Airlines)


Méreteit tekintve az Airbus A321-es ugyan nem egy kategóriát képvisel a Boeing nyolcvanas évek elején bemutatott szélestörzsű 767-es típusával, de az American mindent megtesz annak érdekében, hogy a fedélzet (F10/C20/Y72) a keskenytörzsű európai gépen is a legnaprakészebb és kényelmesebb szolgáltatásokat kínálja.

Az első, valamint az üzleti osztályon az ülések mindegyike ággyá is alakítható, a háttámlába épített monitorokon keresztül elérhető szórakoztató rendszer pedig ezeken és a turista osztályon is mintegy 200 mozifilmmel, 180 televíziós-, és 20 játékprogrammal, továbbá 350 zeneszámmal áll rendelkezésre. Ugyancsak minden üléshez USB-port és elektromos csatlakozóaljzat is jár, és az egyre inkább elengedhetetlen fedélzeti Wi-Fi sem marad el a szolgáltatások köréből.

Az American Airlines a költséghatékonyság növelése, az üzemanyag fogyasztás csökkentése és a versenyképes szolgáltatási színvonal fenntartása érdekében döntött új Airbusok beszerzése mellett, amelyek mind ROPS futópálya túlfutás védelmi rendszerrel érkeznek a flottába.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!