Június 25-én landolt Belo Horizonte repülőterén az Azul első szélestörzsű repülőgépe, egy Airbus A330-200-as, mellyel elindulhat a cég nemzetközi útvonalhálózata. A gépet az ILFC (International Lease Finance Corporation) lízing vállalattól veszi bérbe a brazil fuvarozó.

A társaság szélestörzsű flottája összesen hat Airbus A330-200-ból és öt A350-900-ból fog állni, melyek mind az ILFC bérleti konstrukciójában csatlakoznak az Azul gépparkjába. Az A330-asok folyamatosan érkeznek a fuvarozóhoz, míg az A350-900-as első példánya 2017 márciusában csatlakozhat a long-haul flottához.

A gépek meghajtásáról a Rolls-Royce hajtóművei gondoskodnak, az A330-asok a Trent700-ast kapják, míg az A350-900-as csak a Trent XWB-vel rendelhető.

A brazil fuvarozó első szélestörzsű gépe, az América Azul. (Forrás: Azul-facebook) | © AIRportal.hu

A brazil fuvarozó első szélestörzsű gépe, az América Azul. (Forrás: Azul-facebook)


Az első nemzetközi célpontok között szerepel Fort Lauderdale és Orlando, majd 2015-től pedig az Egyesült Államok legnépesebb városa, New York is elérhetővé válik az Azul utasainak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A flightglobal.com híradása szerint az “América Azul” névre keresztelt PR-AIZ lajstromjelű A330-200-as 250 utasra székezve érkezett, melyből 42 business és 208 turista osztályú. A jelenlegi konfiguráción azonban változtat a légitársaság, a businnes osztályon 36-ra csökken az ülések száma, míg az economy class két plusz ülőhellyel gazdagodva, 210 férőhelyet kínálva várja az utasokat.

A cég nagy előnyére válhat az igen kiterjedt brazil belföldi útvonalhálózata, mely 104 célállomást kínál és nagyszerű csatlakozási lehetőségeket rejt magában egy jól kialakított menetrend segítségével.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!