Toulouseban vette át az első Airbus A330-200 típusú utasszállító repülőgépét az Air Namibia. A windhoeki központú namíbiai légitársaság összesen két A330-as beszerzésével modernizálja flottáját. A jelenlegi flotta egyedüli két-hajtóműves szélestörzsű gépei egy amerikai lízingcég, az Intrepid Aviation finanszírozási konstrukciójában érkeznek a vállalathoz.

Az Air Namibia kétosztályos elrendezésben összesen 244 férőhelyes konfigurációban állítja szolgálatba legújabb, A330-200-as géptípusát. A fedélzeten 30 üzleti és 214 turista osztályú ülésre lehet jegyet foglalni. A fedélzeti szórakoztató rendszer minden utas számára a háttámlába épített egyéni monitoron keresztül érhető el. A business utasok pedig a mai elvárásoknak megfelelően üléseiket akár ággyá is alakíthatják.

A délnyugat-afrikai ország légitársasága 2006-ban vette át az első Airbus típusát, egy A340-300-ast, amelyből kettő is szolgál a flottában, de már nem sokáig, ugyanis a mára már kevésbé gazdaságos négy-hajtóműves A340-eseket váltják a vadonatúj A330-asok. A regionális útvonalak teljesítésében négy darab A319-es és ugyancsak négy darab Embraer ERJ-135 veszi ki részét.


Az Air Namibia első A330-200 típusú utasszállító repülőgépét szeptember 25-én adta át az Airbus.
(Videó: Airbus YouTube Csatorna)

Az első A330-ast (V5-ANO) követően a második a tervek szerint novemberben érkezik meg a légitársasághoz, amely 12 évre szóló lízingszerződést kötött amerikai partnerével. Az Air Namibia magyarországi GSA képviseletét ellátó Aviareps Magyarország Kft-től szerkesztőségünk azt a tájékoztatást kapta, hogy az A330-as gépek elsődleges célállomása Frankfurt lesz.

Az A330-200-asok ugyan 34 fővel kevesebb utast vehetnek fedélzetükre, mint az A340-300-asok, de az Air Namibia álláspontja szerint a 20%-kal alacsonyabb üzemeltetési költségek, valamint az a tény, hogy járatonkénti utasforgalmuk közelebb áll az A330-as befogadóképességéhez egyértelműen előnyőssé teszi a választást, a korszerűbb és ezáltal versenyképesebb fedélzeti szolgáltatásról nem is beszélve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!