Flottájába vette az első és egyelőre egyetlen ATR 72-600 típusát a Fiji Airways belföldi, illetőleg regionális járatait teljesítő leányvállalata, a Fiji Link. A turbolégcsavaros repülőgépet a légitársaság a szingapúri Aviation PLC lízingcég finanszírozási konstrukciójában állítja szolgálatba.

A Fiji Airways Group regionális útvonalhálózatának fejlesztése és kapacitásainak bővítése érdekében döntött az európai ATR gyár legújabb generációs, 600-as szériája mellett. Noha a szerződés nem tartalmaz további gépeket, egyelőre ez az egy lesz ebből a gépcsaládból a flottában, az eddigieknél is nagyobb, 68 üléses teljesítmény, és nem utolsó sorban a gazdaságos üzem mind-mind segítségére lesznek a légitársaságnak kitűzött céljai megvalósításában.


A Fiji Airways Suva repülőterén fogja állomásoztatni legújabb turbolégcsavarosát, ahonnan Nadi és Labasa városaiba fog a mostaninál nagyobb sűrűséggel járatokat teljesíteni, de mellette az óceániai térségbe irányuló egyéb vonalakon is nagyobb lesz a rendszeresség.

A Fiji Airways Group teljes flottája aktuálisan ötféle típusból áll, a legnagyobb a hosszú távú járatok teljesítésére is alkalmas Airbus A330-200-as, utána következnek a rövid-, és középhatótávú Next Generation Boeing 737-esek (-700/-800), majd a regionális géppark ATR 42-500-asokkal, De Havilland DHC-6 Twin Otterekkel és immáron egy ATR 72-600-assal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!