Megérkezett a Bulgaria Air első Embraer E-190 típusú utasszállító repülőgépe Szófiába. A bolgár nemzeti légitársaság múlt hét szombaton vette át első brazil gyártmányú repülőgépét, amely egy összesen 9 gépből álló Embraer flotta része lesz – adta hírül mai közleményében a Bulgaria Air.

Múlt hét szombaton, március 10-én érkezett meg az első Embraer E-190 típusú sugárhajtású utasszállító repülőgép a Bulgaria Air flottájába. Az LZ-SOF lajstromot viselő repülőgép este 22:52-kor landolt Szófiában.

A bolgár légitársaság Embraerje egyenesen a brazil repülőgépgyárból, egy a Kanári-szigeteken, Las Palmasban tett műszaki kitérővel érkezett Bulgáriába. 2012 májusáig bezárólag további két E-190-es érkezik a flottába és a jövő év végére mind a 9 Embraer szolgálatba áll a Bulgaria Air-nél.

A légitársaság 108 üléses kialakításban rendelte a gépeket, amelyek fedélzetén 8 üzleti osztályú és 100 turista osztályú utas foglalhat helyet. Az E-190-esek meghajtásáról a General Electric gyártotta hajtóművek gondoskodnak.

Az újonnan érkező típussal a Bulgaria Air költséghatékonyan üzemeltethető repülőgépeket kívánt szolgálatba állítani, amelyek révén sűríthetik európai járataikat, valamint új járatokat is nyithatnak. A légitársaság Szófia és Prága között március 25-én indítja új járatát, amely a hét minden napján, kivéve a szombatokat közlekedni fog a cseh fővárosba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 2002-ben alapított Bulgaria Air flottájában jelenlegi állapot szerint csak és kizárólag sugárhajtású típusok teljesítenek szolgálatot. A három darab Airbus A319-100-as és az ugyancsak 3 darab Airbus A320-200-as mellett még 3-3 darab BAe-146-200, illetőleg -300-as repül a Bulgaria Air kötelékében.

A most átvett vadonatúj Embraerrel együtt összesen 13 gépet számlál a bolgár nemzeti légitársaság flottája.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!