Megérkezett az euroLOT légitársaság első Bombardier Q400 NexGen típusú turbolégcsavaros repülőgépe. A lengyel regionális légitársaság flottájába az idén összesen 8 darab 78 üléses Bombardier Q400-as fog szolgálatba állni.

Az euroLOT tegnap egy rövid közleményben tudatta, hogy első Bombardier Q400 NexGen típusú repülőgépük útban van a vállalat központjának is otthont adó Varsóba és a tervek szerint másnap, azaz május 17-én érkezik meg.

A vadonatúj Bombardier Q400-as kanadai átadásán jelen volt Bartlomiej Matusewicz, az euroLOT üzemeltetési alelnöke, akinek egy nagyméretű szimbolikus kulcsot adott át a Bombardier gyár vezetősége.

Az első, C-GWXB ideiglenes gyári lajstromot viselő új generációs Bombardier Q400-as ma, a délutáni órákban, egész pontosan 15:49-kor érkezett meg a varsói Chopin nemzetközi repülőtérre. A légitársaság tájékoztatása szerint az idei évben összesen 8 Q400-as fog szolgálatba állni a flottában. Az első euroLOT Bombardier Q400-as SP-EQA lajstrommal fog szolgálni.

Az euroLOT idén márciusban jelentette be, hogy összesen 20 darab Bombardier Q400 NexGen típusú regionális utasszállító repülőgépre írt alá szerződést a kanadai gyártóval, ebből 8 megrendelés és 12 opciós vásárlás formájában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A LOT Polish Airlines leányvállalataként működő légitársaság flottamodernizációs és hálózatfejlesztési programjának megvalósítása érdekében döntött az új generációs Q400-as típus mellett – derült ki Mariusz Dabrowski, az euroLOT elnök-vezérigazgatójának korábbi nyilatkozatából.

Fotó: euroLOT / Bombardier

Ajánlott link: Az AIRportal.hu egyik lengyelországi tagjának fotói a vadonatúj Bombardier Q400-asról.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!