Ma először érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre augusztusi menetrendjében nagyobb repülőgéptípussal a Qatar Airways. Helyszíni fotó-riportunk az első Airbus A321-es érkezéséről.

A Qatar Airways a megnövekedett nyári igényeknek eleget téve az eddig megszokottnál nagyobb repülőgéptípussal üzemelteti augusztusi járatait. A világ ötcsillagos légitársasága 2011. január 17. óta közlekedik Airbus A320 típusú repülőgépeivel a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre.

Az A321-es premiert igazából az A7-ADS lajstromú gép vitte el még idén január 27-én, ugyanis akkor járt először ez a típus Qatar színekben Budapesten, de az csupán egyszeri alkalom volt. Augusztusban viszont gyakrabban láthatjuk a magyar főváros légikikötőjében a Qatar Airways keskenytörzsű flottájának legnagyobb gépét.

Az Airbus A321-essel teljesített járatok a május 9-én bevezetett menetrendnek megfelelően a budapesti érkezést követően továbbra is változatlanul elrepülnek Zágrábba, majd onnan visszarepülve a Liszt Ferenc repülőtérre – némi felkészítés után- veszik útjukat Dohába, Katar fővárosába.

Az augusztus 10-i, 16-i, 20-i, 22-i és 30-i járatokat a jól megszokott, 144 üléses Airbus A320-as típus teljesíti. A fennmaradó napokon a 33 üléssel nagyobb utasszállító kapacitású A321-es közlekedik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A mai első járatot a flotta A7-AIC lajstromú, 2010 augusztusában átvett A321-231 típusa teljesítette. A két éves kort csupán az adatbázis hiteti el az emberrel, ugyanis ránézésére a gép vadonatúj. Nem hiába, a Qatar szigorúan precíz karbantartási és arculati protokollja minden gépet a legmagasabb színvonalon tart. A légitársaság folyamatosan bővülő gépparkja egyébként jelenleg összesen 12 darabot számlál ebből a típusból.

A Budapestről Dohába tartó út egyáltalán nem rövid, mintegy 5 órát vesz igénybe. A Qatar Airways azonban élenjár a fedélzeti kényelem terén. Az ülések sortávolsága és a kiszolgálás magas minősége az ilyen hosszabb utakon is abszolút komfortossá teszik az utazást.

Az utasok elégedettségét a légitársasággal pedig mi sem jelzi jobban mint, hogy a Qatar Airways idén újra elnyerte az Év Légitársasága Skytrax-díjat.

Kívánjuk, hogy minél több utas válassza a Qatar Airways magyarországi szolgáltatásait, hogy mihamarabb Budapesten köszönthessük a flotta egyik még nagyobb, szélestörzsű típusát!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!