Január 19-én megérkezett a Red Wings flottájába az első Szuhoj Superjet 100 típusú utasszállító. Az RA-89021 lajstromú repülőgép az orosz légitársaság domogyedovói bázisrepülőteréről fog járatokat teljesíteni eleinte Mahacskala, valamint Groznij városaiba.

Kapcsolódó cikk, előzmény Szuhoj Superjet gépeket bérel a Red Wings

Az első Red Wings Superjet 100-as. (Fotó: Red Wings) | © AIRportal.hu

Az első Red Wings Superjet 100-as. (Fotó: Red Wings)

Új légitársasággal bővült a Superjet 100-as üzemeltetőinek köre, miután tegnap az orosz Red Wings is megkapta az első ilyen típusát. A gépek, merthogy összesen három darabról van szó, mindegyike másodkézből érkezik a Red Wings flottájába.

Tavaly októberben a Szuhojjal megkötött bérleti szerződés értelmében a Superjetek három éves időtartamra kerülnek a Red Wingshez, a fedélzeti konfigurációt illetően két-osztályos elrendezésben, egyenként összesen 93 utasnak férőhelyet biztosítva.

Az 1999-ben alapított Red Wingsnek jelenleg összesen kilenc gépből álló flottája van. Az egyelőre egyetlen darab Superjet 100-as mellett 8 darab, nagyobb teljesítményű Tupoljev Tu-204-es működik még a légitársaságnál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint arról korábban az AIRportal.hu is beszámolt a bérbe vett Superjetek az előzőleg a Moskovia Airlinesnál szolgálatot teljesítő gépek lesznek. A Moskovia tavaly nyáron szüntette be működését, ezért szabadultak fel gépeik.

Az RA-89021 lajstromú, immáron Red Wings Superjet. (Fotó: Nikolay Krasnov via SuperJet Inernational) | © AIRportal.hu

Az RA-89021 lajstromú, immáron Red Wings Superjet.
(Fotó: Nikolay Krasnov via SuperJet Inernational)

A Red Wings belföldi járatakon készül üzemeltetni a Superjeteket. Az első menetrendszerű járat a héten, január 23-án száll fel, amivel formálisan is kezdetét veszi az SSJ-100-as üzem.

Az új fejlesztésű, 2011 áprilisa óta forgalomban lévő orosz regionális utasszállító egyik legfőbb újdonsága a Red Wings kínálatában, hogy a fedélzeten business osztály is rendelkezésre áll. A Tu-204-esek ugyanis egy-osztályos elrendezésben működnek 208, illetőleg egyes gépeken kettővel több, 210 utas szállítására alkalmasan.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!