Megérkezett Debrecenbe a Wizz Air-légitársaság első menetrendszerinti járata; a London-Lutonból érkező repülőgép 9 óra 32 perckor landolt a helyi repülőtéren, ahol a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték a begördülő repülőt – adta hírül gyors közleményében az MTI.

Az MTI információi szerint a 180 személyes gépre csaknem 170 angol utas váltott jegyet, akik az elkövetkező napokat Debrecenben töltik. A géppel érkezett Debrecenbe Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója és Herdon István, a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport tulajdonos-igazgatója.

Az első gép utasait Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere vezetésével a város vezetői köszöntötték. A járat mintegy félórás várakozás után teltházzal indul vissza London Luton repülőterére.

A Wizz Air, Magyarország diszkont légitársasága ma ünnepelte a London-Luton – Debrecen útvonalának első induló járatát. A járat hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken közlekedik majd. A Wizz Air korábban már bejelentette, hogy 2012 telétől további kedvező árú járatokat indít majd Debrecenből Eindhoven, illetve Milánó-Malpensa között. Ezekre az útvonalakra 3590 forinttól lehet jegyet foglalni.

A Wizz Air debreceni járatindításának köszönhetően Kelet-Magyarország lakosai könnyen és megfizethető áron juthatnak el Londonba, Európa legfontosabb pénzügyi és turisztikai központjába. Ezen felül az útvonal várhatóan turistákat vonz majd Magyarország második legnagyobb városába, amely gyönyörű történelmi belvárosáról, termálfürdőjéről és a népszerű Virágkarneváljáról ismert. A Wizz Air tervei szerint a három debreceni útvonalon összesen körülbelül százezren utaznak majd az első évben, a járatok pedig száz munkahelyet teremtenek a városban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy a debreceni régió fejlődésének e fontos mérföldkövét ünnepelhetjük. Több mint 240 útvonalból álló hálózatunkban már számos sikertörténetnek voltunk tanúi. Most, hogy kedvező áraink Debrecenben is elérhetők, elősegítjük majd a turizmus fejlődését és növeljük a munkahelyek számát, amire nagy szükség van. Ez a befektetés csak a legfrissebb példája
anyaországunk, Magyarország iránti elkötelezettségünknek” – hangoztatta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

„Debrecen és térségének gazdasági fejlődését, a város egészségturizmusának fellendülését, új munkahelyek teremtését, valamint az ország keleti része turizmusának élénkülését várjuk a London-Luton – Debrecen menetrend szerinti járattól. A járatindítás gazdasági és idegenforgalmi hatásainak kiaknázására Debrecen turisztikai célú együttműködést kezdeményezett a környező megyék nagyvárosaival: Miskolc, Nyíregyháza, Eger, Tokaj borvidék, Hajdúszoboszló, Hajdúböszörmény és Balmazújváros bevonásával. A Turisztikai Régió a legfontosabb szakmai rendezvényen mutatkozik be, 2012. november elején a World Travel Market kiállításon” – fogalmazott Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

„Nagy kihívás volt a repülőtér dolgozóinak a menetrend szerinti légi forgalom elindulása, hiszen csak néhány hónapja vettük át a debreceni repülőtér üzemeltetését. Az elmúlt fél évben jelentős átalakuláson ment át légikikötő: a személyi és az eszközállomány fejlesztésével készültünk további járatok fogadására. Nagyon hálásak vagyunk a debreceni önkormányzat és a szakmai szervezetek segítségéért, amit e fontos nap megszervezésben nyújtottak” – mondta Herdon István, a repülőtér üzemeltetési jogával rendelkező Xanga cégcsoport igazgatója.

Az első járat vízsugaras köszöntése:

Felszállás:

Forrás: MTI, WizzAir / Fotók: AIRportal.hu, WizzAir

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!