Ma délután megérkezett Brüsszelbe a Jetairfly első Boeing 787-8 típusú repülőgépe. A TUI turisztikai nagyvállalathoz tartozó belga légitársaság a Boeing 767-esét váltja vadonatúj Dreamlinerével.

December 3-án vette át Everettben az első, Diamond, vagyis gyémánt névre keresztelt Boeing 787-es (OO-JDL) utasszállító repülőgépét a Jetairfly. A belga légitársaság bevezetésképp decemberben még rövid-, és középhatótávú útvonalain, de a két ünnep között, valamint az újévben már hosszú távú járatain is forgalomba állítja legújabb generációs szélestörzsű típusát.


A Jetairfly Dreamlinerének fedélzete három komfortosztályra van osztva, amelyen összesen 300 utas foglalhat helyet. Ez 43 fővel több, mint amit a Boeing 767-300ER volt eddig képes szállítani. A típus hatótávolsága ilyen maximalizált utaslétszámmal a légitársaság tájékoztatása szerint 12 875km-re redukálódik, ami némileg elmarad a gyártó 14 200 – 15 200km-es katalógus adataitól, de így is tökéletesen elegendő lesz ahhoz, hogy a kiszemelt dominikai, jamaicai, kubai és mexikói nyaraló célállomásokra elrepítse utasait, méghozzá a lehető legkorszerűbb technológiával.

A kategóriatársakhoz képest 20%-kal üzemanyag takarékosabb, kompozit építésű Boeing 787-es többek között érintőszenzorral elsötétíthető, nagyméretű kabinablakokkal, alacsonyabb magasságnak megfelelő túlnyomást és magasabb páratartalmat biztosító légkondicionáló rendszerrel szolgál annak érdekében, hogy még a hosszadalmas tengerentúli járatokon is kényelmes és pihentető legyen a légi utazás.


Forrás: JetairHolidays YouTube Csatorna

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!