Megkezdte budapesti üzemelését a Ryanair, bikinis csajok vágták át az olasz magyar nemzeti színű szalagot! Az első Liszt Ferenc repülőtérre érkező járat fogadását követően, a Budapest Airport ajándék tortájának felszelésével ünnepélyesen is megnyitotta új budapesti bázisát az ír fapados légitársaság. Az első budapesti járatot a légitársaság EI-DYN lajstromú Boeing 737-800 típusú repülőgépe teljesítette.

Újabb cikkünk a témában: Fél napos késésekkel mutatkozik be a Ryanair

Ma reggel a London-Stanstedbe és Barcelonába tartó járattal tért vissza Budapestre a Ryanair ír diszkont légitársaság.
A mai naptól először 6 új járatot indítottak, amelyek közül kettő újnak számít, hiszen Stanstedbe és a németországi Karlsruheba eddig nem volt járat Budapestről. A másik négy desztináció: Barcelona, Madrid, Dublin és Stockholm. További 26 járatot a következő hetekben indít el a Ryanair Budapestről.

A London-Stansted járattal négyre emelkedik a brit fővárosban elérhető repülőterek száma, ráadásul igen kedvező árakon. A többi légitársaság Budapestről Heathrowra, Gatwickre és Lutonra kínál összeköttetést. A Ryanair karlsruhei járata közvetlen és kényelmes járatot jelent a Fekete erdő térségébe és Baden Badenba, híres fürdővárosba.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a járatnyitáskor kijelentette: „A Ryanair visszacsábítása mindig is szerepelt a terveinkben és örömmel nyugtáztuk, amikor az első öt járat márciusi elindítását januárban bejelentették, most ez a szám már 32-re emelkedett. A Ryanair a 2-es terminálról indul és oda is érkeznek a gépei, ugyanazokat a díjakat fizeti, mint mindenki más légitársaság a 2-es terminálon. Ezzel kibővült a verseny és az utasok szélesebb kínálatból választhatnak, mindez jobban szolgálja a kényelmüket. Reméljük, hogy a Ryanair hosszú távra tervez Budapesten és hosszú időn keresztül áll az utasok rendelkezésére.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Ryanair 2005 és 2010 között már repült Budapestről Bristolba. East Midlandsbe és Dublinba. Visszatérésében az is közrejátszhatott, hogy Budapest változatlanul vonzó turisztikai desztináció mind a hagyományos magyar kultúra iránt érdeklődőknek, mind az izgalmas éjszakai életre vagy éppen a történelmi gyógyfürdőkre vágyók számára.

A magyar lányok!

Fotók: © Csemniczky Kristóf

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!