Március 1-jén este 18:50-kor megérkezett a Silk Way West Airlines első budapesti járata a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre. Az azeri cargo légitársaság Boeing 767-300F típusú repülőgépei a tervek szerint ezentúl heti kétszer közlekednek majd Baku és Budapest között.

Új teherszállító légitársaság érkezett tegnap este a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre. Nem sokkal este 7 óra előtt a 13R futópályán földet ért az azeri Silk Way West Airlines első járata, amelyet a flotta alig több mint másfél éves, 4K-SW880 lajstromú Boeing 767-300F típusú gépe teljesített.

A március 1-jei nyitójáratot a megszokottól eltérően nem fogadta vízsugaras köszöntés, de csak azért, mert a légitársaság a Budapest Airporttal együttműködésben jövő hét szerdára tervezi a Baku és Budapest közötti cargo légihíd beindulásának megünneplését, amelyen az AIRportal.hu is jelen lesz.

A nyitójárat forgalomtörténeti jelentőségére tekintettel oldalunknak azonban sikerült fotót készíteni a Budapestre érkezett első Silk Way Boeing 767-esről.


A földi kiszolgálást, rakodást követően a gép alig néhány perccel fél tíz után, ugyancsak a 13R futópályát használva szállt fel és távozott a repülőtérről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!