Első alkalommal landolt a debreceni repülőtéren a Wizz Air légitársaságnak a hollandiai Eindhovenből érkezett járata szombat délelőtt; a londoni mellett ez a légitársaság második menetrend szerinti járata Debrecen és egy nyugat-európai nagyváros között – közölte Herdon István, a repülőteret működtető Xanga cégcsoport tulajdonos-igazgatója az MTI-vel.

Az első járat 160 utassal a fedélzetén érkezett Debrecenbe, ahonnan 66 utassal indult vissza Eindhovenbe. A járat heti két alkalommal, szombaton és kedden fordul meg Debrecen és a hollandiai város között – tette hozzá. Herdon István elmondta azt is, hogy vasárnap újabb menetrend szerinti járattal bővül a debreceni légi forgalom: megérkezik a cívis városba a Wizz Air Milánó-Debrecen közötti gépe, amely ezentúl ugyancsak heti két alkalommal közlekedik az olasz város és Debrecen között. A London-Luton repülőtérre továbbra is hetente háromszor, márciustól pedig ötször közlekedik majd repülőjárat Debrecenből – ismertette Herdon István.

Az első járat útvonala a Flightradar24.com radarképén.


Papp László (Fidesz), Debrecen alpolgármestere az első eindhoveni járat érkezése kapcsán az MTI-nek elmondta: az új menetrend szerinti járattal tovább erősödik a debreceni repülőtér regionális pozíciója, beleértve Kelet-Magyarország mellett a hátáron túli térségeket is. A város az elmúlt években mindent megtett, s a jövőben is mindent megtesz, hogy a személy- és áruforgalom tekintetében is erősödjön Debrecen gazdasági és közlekedési szerepe – jegyezte meg az alpogármester.

Papp László elmondta: a kormány kiemelt gazdaságfejlesztési projektként kezeli a debreceni repülőtér logisztikai és cargo-fejlesztését, s uniós forrásból 50 százalékos intenzitással, 1 milliárd 350 millió forint vissza nem térítendő összeggel támogatja a légikikötőt. A debreceni a térség egyetlen repülőtere, amely közvetlen vasúti összeköttetéssel is rendelkezik – tette hozzá Papp László.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: MTI

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!