Szeptember 1-jén megnyitotta legújabb európai járatát a Cathay Pacific Airways, amely ezentúl heti négyszer közlekedik a hongkongi bázisrepülőtere és Düsseldorf városa között, a flottája nagyteljesítményű Boeing 777-300ER típusait használva.

A nyitójáratot teljesítő Boeing 777-300ER érkezése. (Fotó: Düsseldorf Airport) | © AIRportal.hu

A nyitójáratot teljesítő Boeing 777-300ER érkezése.
(Fotó: Düsseldorf Airport)

Észak-Rajna-Vesztfália német szövetségi tartomány fővárosa is felkerült a Cathay Pacific Airways, minősítetten ötcsillagos légitársaság útvonalhálózatába azután, hogy csütörtökön megérkezett oda az első menetrendszerű járat, egyenesen Hong Kongból.

A légitársaság ezentúl heti négyszer, hétfőnként, keddenként, csütörtökönként és szombatonként repül Düsseldorfba, amely Frankfurt után már a második elérhető úti célja Németországban.

A Hong Kong és Düsseldorf között 12 óra 30 perces útvonalra állított Boeing 777-300ER (Extended Range) a Cathay Pacific konfigurációjában négy osztályon összesen 275 utas szállítására alkalmas. A gép fedélzetén az olyan hosszú járatokon mint amilyen a düsseldorfi is a flottainformációs adatbázis alapján váltásban négy pilóta és tizenhárom légiutas-kísérő teljesít szolgálatot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járat a düsseldorfi repülőtér tájékoztatása szerint (CX379) 00:50-kor indul Hong Kongból és reggel 07:15-kor érkezik meg a német nagyvárosba. Visszafelé (CX376) délután 13:20-kor száll fel és másnap kora reggel 06:35-kor van ismét Hong Kongban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!