Megérkezett Frankfurtba a Lufthansa első Boeing 747-8I típusú utasszállító repülőgépe. A németek legújabb generációs Jumboja június 1-jén áll szolgálatba. A 362 utas szállítására alkalmas fedélzeten mutatkozik be a légitársaság új business ülése is.

A Lufthansa május 1-jén vette át első Boeing 747-8 Intercontinental repülőgépét. Az everetti ünnepséget követően a D-ABYA lajstromot viselő 747-es egyenesen új bázisrepülőterére, Frankfurtba indult. A német nemzeti légitársaság legújabb óriásgépe leszállás előtt egy rövid kitérőt tett és egy touch-and-go manőverrel tisztelget Hamburgban, a Lufthansa Technik bázisán.

A típust elsőként szolgálatba állító Lufthansa június 1-jén indítja első menetrendszerinti útjára a 747-8-ast. Az LH418-as járat Frankfurt és az Amerikai Egyesült Államok fővárosa, Washington D.C. között fog heti 6 alkalommal közlekedni. A légitársaság április 27-én kezdte meg a jegyek értékesítését az új típussal üzemelő járatokra.

A Boeing 747-8 76.3 méter hosszú, 5.6 méterrel hosszabb, mint elődje, a 747-400-as, amely a Lufhansa flottájában ugyancsak jelenlévő típus. Érdekes adat, hogy a típus szárnyfesztávolsága akkora, mint két 737-700-as teljes törzshossza.

Az új 747-8-as fedélzetén összesen 362 utas foglalhat helyet: 8 első, 92 business és 262 turista osztályú üléselrendezéssel. Az első osztályú ülések ezúttal a főfedélzeten, elöl az orr-részben kerültek elhelyezésre, amely a légitársaság közlése szerint a legcsendesebb hely a repülőgépen. A Dreamliner ihlette fedélzeti komforthoz nemcsak a különleges zajcsökkentő anyagok és hangszigetelt ablakok, hanem a legújabb generációs General Electric gyártotta GEnx-2B hajtóművek is hozzájárulnak, amelyek 30%-kal halkabbak, mint az eddig alkalmazott hajtóművek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gépátadás Everettben (Fotó: Boeing)

A Lufthansa flottája további Boeing 747-8-asokkal fog bővülni 2015-ig bezárólag, ekkorra vállalata ugyanis a Boeing, hogy leszállítja mind a 20 megrendelt Intercontinentalt. Az első öt repülőgép még az idei évben szolgálatba áll a német légitársaságnál, amely Frankfurtból fogja üzemeltetni a típust. Az első desztinációk: Washington D.C., Új Delhi, Bengaluru, Chicago és Los Angeles lesznek. Amennyiben az igények úgy kívánják további gépek is a Lufthansa rendelkezésére állnak, ugyanis a megrendelési szerződés aláírásakor 20 Intercontinentalra opciós megállapodást is kötöttek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!