Múlt hét pénteken nyitotta meg legújabb, sorrendben hetedik kínai útvonalát a Qatar Airways, amely ezentúl a hét négy napján biztosít közvetlen összeköttetést Doha és a kelet-kínai Hangcsou között. Az ötcsillagos légitársaság 10 éve üzemeltet járatokat a hatalmas ázsiai országba, idén két új várossal bővült a kínálat.

December 20-án helyi idő szerint délután 15:40-kor landolt Hangcsouban, a Csöcsiang tartomány székhelyén a Qatar Airways járatnyitó repülőgépe, amelyet ilyenkor szokásos módon vízsugaras köszöntés és jelentős média érdeklődés fogadott.

A Qatar Airways legújabb kínai útvonalán hetente négyszer, keddenként, szerdánként, péntekenként és vasárnaponként a flotta szélestörzsű Airbus A330-200-as típusai fognak közlekedni. A légitársaság tájékoztatása szerint Hangcsouba a 24 business és 236 turista osztályú üléssel konfigurált A330-asok repülnek.


Hangcsou a Qatar Airways hetedik kínai célállomása, a légitársaság ezen kívül járatokat üzemeltet Sanghaj, Peking, Csengtu, Kanton, Csunking és Hong Kong városába is. A mostanit megelőzően szeptemberben, Csengtuval bővült a hálózat, amely összességégében hetente immáron 45 közvetlen járatot nyújt Doha és az említett városok között.

A Qatar Airwaysnek 2013-ban ez volt az utolsó járatnyitása, az útvonalhálózat legközelebb már csak a jövő évben fejlődik újabb célpontokkal, mint például április 2-tól az amerikai Philadelphiával, vagy április 29-től a ciprusi Lárnakával, de májusban lesz még törökországi és skóciai, majd júniusban miami és júliusban dallasi járatnyitás is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!