Megérkezett Jakartába a Sky Aviation első Szuhoj Superjet 100-as utasszállító repülőgépe. Az indonéz légitársaság összesen 12 darabot rendelt az orosz gyártású regionális típusból.

Az MSN 95022-es gyári számú repülőgép a Sukhoi Civil Aircraft Company (SCAC) komszomolszki végszerelő üzemében készült. A külső festést, valamint a kabin berendezését Uljanovszkban végezték a Szuhoj gyár szakemberei.

Mint arról korábban hírt adtunk a gép átadás-átvéli dokumentumai január elején kerültek aláírásra, de a Superjetet végül csak most februárban repülték haza a Sky Aviation pilótái.

A Sky Aviation indonéz regionális légitársaság első Superjet 100-asa PK-ECL lajstrommal áll szolgálatba a jelenleg 5 darab Fokker 50-est, valamint egy Boeing 737-300-ast számláló flottában.

Indonézia első Superjet üzemeltető légitársasága 2010-ben kezdte meg működését. A Sky Aviation bázisául a jakartai Halim Perdanakusuma nemzetközi repülőtér szolgál, ahonnan regionális és charter járatokat kínál utasainak a vállalat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2011-ben a moszkvai MAKS légi szalonon aláírt megrendelési szerződés értelmében a Sky Aviation összesen 12 darab Superjetre jelentette be igényét. A flotta várhatóan 2015-ben válik teljessé.

Az első három repülőgépet 12 business-, és 75 turista osztályú üléssel állítja szolgálatba a légitársaság. A fennmaradó kilenc Superjet a Sky Aviation igényeinek megfelelően 8+90 üléses kialakításban érkezik Indonéziába.

A légitársaságnak, bár még csak most állítja szolgálatba a típust máris szomorú emlékek kötődnek a Superjethez, mivel a hírhedt tavaly májusi indonéziai bemutató repülés során katasztrófát szenvedett gyári festésű gép fedélzetén 14 munkatársa vesztette életét a Sky Aviation-nek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!