Megérkezett Londonba a British Airways első Boeing 787-8 típusú utasszállító repülőgépe. A brit légitársaságnak összesen 24 darab Dreamlinerre van rendelése: a flottában mind a három kivitel üzemelni fog. Toronto és Newark lesznek az első tengerentúli desztinációk, ahová a vadonatúj gép repül.

A Boeing június 26-án, szerdán adta át a British Airways első Dreamlinerét (G-ZBJB), amely ma délben érkezett meg a londoni Heathrow repülőtérre. Willie Walsh, a British Airwayst irányító International Airlines Group (IAG) vezérigazgatója a gép fogadása kapcsán elmondta, hogy a 787-est egy nagyszerű, innovatív típusnak tartja, amely új mércét állít a üzemeltetési hatékonyság, valamint a környezeti teljesítmény terén és egészen biztos benne, hogy az utasok is kedvelni fogják. Az elkövetkező években a British Airways flottájának egyik fő erőssége lesz a 787-es – tette hozzá.

A British Airways a gépátvétel ünnepélyes alkalmához időzítette az első desztinációk bejelentését is, amely szerint szeptember 1-jétől Torontóba, október 1-jétől pedig Newarkba teljesít hosszú távú járatokat a Dreamliner. Ezt megelőzően bevezetésként Európán belüli járatokon repül.

Felszállás Paine Fieldről június 26-án. (Fotó: Boeing Company)


A típus fedélzete három komfortosztályt kínál: 35-en a Club World, 25-en a World Traveller Plus és 154-en a World Traveller osztályon foglalhatnak helyet, vagyis a British Airways első Dreamliner típusa, a B-787-8-as összesen 214 utas befogadására képes.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Azért első, mert a brit nemzeti légitársaság nemcsak a rövid törzsű modellből (8 db), hanem mind a három Dreamliner típusváltozatból rendelt magának, így a 787-9-es és az idei párizsi légi szalonon beharangozott 787-10-es is szerepelni fog a flottában. A legnagyobb Dreamliner variánsnak ráadásul 12 gépes foglalásával az egyik indító légitársasága is a British Airways. A teljes 787-es rendelésállomány a társaság részéről jelenleg 24 gépen áll. A hajtóműszállító partner természetesen a Rolls-Royce.

…és az első British Airways Dreamliner Londonban. (Fotó: British Airways)


A British Airways sorrendben a második brit üzemeltető. A nemzeti légitársaságot a Thomson Airways előzte meg, amikor május végén átvette első, kétosztályos elrendezésben összesen 291 üléses Dreamlinerét. A választott kabinkonfiguráció jól érzékelteti az egyazon típuson megvalósított, két különböző működési modell szerinti komfortfelfogást.

A oneworld légiszövetség oszlopos tagjaként működő British Airways júliusban készül átvenni első Airbus A380-800 típusú óriásgépét is, amelyből összesen 12 darabot rendeltek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!