Megérkezett Madridba az Iberia első, vadonatúj Airbus A330-300 típusú utasszállító repülőgépe – tájékoztatta az AIRportal.hu-t a spanyol nemzeti légitársaság madridi sajtóosztálya.

Ma délelőtt 11:46-kor landolt Madridban az Iberia első Airbus A330-300-as, nagy hatótávú utasszállító repülőgépe. Az EC-LUB lajstromú A330-as szép, napsütéses időben érkezett meg a spanyol fővárosba, ahol a Barajas repülőtér tűzoltói vízsugaras köszöntéssel fogadták a nemzeti flotta legújabb tagját.

A repülőgép IBE2965-ös járatszámmal Amszterdamból érkezett Madridba. A holland fővárosban készült el ugyanis a légitársaság 1977 óta használt arculata szerinti festésminta.


Az Iberia eredetileg új arculatot tervezett bevezetni Airbus A330-asainak szolgálatba állításával, de a vállalatot érintő komoly anyagi gondok következtében végül letettek a sokmilliós imázsváltási programjukról. Az új A330-asok tehát mind a jól megszokokott Iberia festésben érkeznek a flottába.

Az ősi maja civilizáció egyik legnagyobb városának, Tikal nevére keresztelt első A330-300-as a spanyol légitársaság új long-haul kabinjának bevezetője.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Iberia összesen 8 darab Airbus A330-300-ast rendelt az európai repülőgépgyártól. Az első öt gép még az idén szolgálatba áll a spanyol légitársaság hosszú távú útvonalain.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!