Ma délelőtt 11:00-kor megérkezett Manchesterbe a Thomson Airways első Boeing 787-ese, amely egyben az első brit lajstromozású Dreamliner is. A charter légitársaság flottája összesen 8 darab B-787-8-ast fog számlálni.

Átadásra került a Thomson Airways első Boeing 787-es Dreamlinere. A légitársaság G-TUIA lajsromot viselő gépe egyenesen a Boeing gyárból érkezett Manchesterbe, ahol népes tömeg várta és fogadta az első brit Dreamlinert, merthogy a Thomson Airways a British Airwayst és a Virgin Atlanticot is megelőzve állítja forgalomba első Boeing 787-es típusát.


A Thomson Airways 291 üléses kialakításban rendelte Dreamlinereit. Az általuk választott konfiguráció szerint 47-en foglalhatnak helyet a Premium Club és 244-en Economy Club osztályon. Az első hosszú távú járatokat július elején készülnek indítani Manchester – Florida és Glasgow – Cancún közötti útvonalakon.

A későbbiek folyamán Thomson Dreamlinerek fognak járatokat teljesíteni London Gatwickről és az East Midlands repülőtérről is. Keleti irányú célállomások között elsődlegesen a thaiföldi Phuket szerepel, ahová még az idén indítanak járatot. 2014-ben pedig Mauritiusra és a mexikói Puerto Vallartára is repülnek a légitársaság Boeing 787-esei.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!