Elindította járatát Chile fővárosába a KLM Royal Dutch Airlines. A holland légitársaság február 2-a óta a hét három napján kínál összeköttetést Amszterdam és Santiago de Chile között. Az útvonalat a flotta Boeing 777-es típusai teljesítik, amelyek Buenos Airesen keresztül közlekednek.

Újabb dél-amerikai célállomással bővült a KLM útvonalhálózata. A légitársaság ezentúl keddenként, csütörtökönként és vasárnaponként Santiago de Chilébe is kínál járatokat bázisrepülőteréről, az amszterdami Schipholról. Az argentin főváros, Buenos Aires érintésével közlekedtetett útvonalon a flotta Boeing 777-300ER típusai repülnek.

A SkyTeam szövetséget erősítő KLM tavaly szeptemberben jelentette be, hogy február 2-án járatot indít Santiago de Chilébe. A társaság Boeing 777-300ER gépei, amelyek nemcsak odafelé, hanem visszafelé is leszállnak Buenos Airesben, fedélzetükön 35 World Business, 40 Economy Comfort és 350 Economy Class üléssel várják utasaikat. A nyitójáratra a KLM stílszerűen a Tűzföld Nemzeti Park névre keresztelt PH-BVI lajstromú triplahetesét közlekedtette, amelyet az ilyenkor szokásos módon vízsugaras köszöntés fogadott a chilei Arturo Merino Benítez repülőtéren.

Az Air France – KLM párizsi központjából, a Charles de Gaulle repülőtérről a francia légitársaság a hét minden napján repül Santiago de Chilébe. A társaság Boeing 777-200/300ER típusai viszont közvetlen járatot biztosítanak a két főváros között, amely egyébként igen hosszú, 14 óra 35 perces utat jelent.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Megérkezett Chilébe a holland szélestörzsű. (Fotó: KLM Royal Dutch Airlines)


A dél-amerikai útvonalakon erős konkurens Iberia, amely a másik, oneworld légiszövetségben működik tavaly év végén jelentette be, hogy a megnövekedett forgalomra tekintettel február végéig heti hétről tízre növeli Madridból Santiago de Chilébe közlekedő járatai számát. A spanyolok négy-hajtóműves Airbus A340-600-as típusaikkal közlekednek ezen a vonalon.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!