Megérkezett Vientiánba a Lao Central Airlines első Szuhoj Superjet 100 típusú utasszállító repülőgépe. A délkelet-ázsiai ország magántulajdonban lévő légitársaságának flottájához még további két Superjet 100-as csatlakozik a közeljövőben.

Február 15-én, pénteken érkezett meg Laosz fővárosába, Vientiánba a Lao Central Airlines első SSJ-100 típusú utasszállító repülőgépe. A 95026 gyári számú, RDPL-34195 lajstromot viselő Superjet egyenesen Uljanovszkból érkezett a Wattay nemzetközi repülőtérre.


A Lao Central Airlines 2011 márciusában írt alá megrendelési szerződést az orosz gyártmányra. A légitársaság három gépre fix, míg további hat gépre opciós igényt formált. A SSJ-100-asok mindegyikét kétosztályos elrendezésben, összesen 93 utas szállítására alkalmasan székezteti be a légitársaság.

A 2010-ben alapított Lao Central flottája jelenleg három gépből áll: a múlt héten átvett Superjeten túl két Boeing 737-400-as teljesít még szolgálatot a légitársaság útvonalhálózatában.

A Superjet 100-as tavaly decemberben szerzett típusengedélyt a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaság Légügyi Hatóságától.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!