Közvetlen járatot indít a Wizz Air Budapestről Várnába, bővíti járatainak számát Palma de Mallorcára és június 18-tól Milánó fő repülőterére, Malpensára üzemel Bergamo helyett – jelentette be Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Mint ismeretes a Ryanair februárban indította el Budapest Bergamo járatát.

Váradi elmondta, még folynak a tárgyalások a Budapest Airporttal azzal kapcsolatban, hogy tervezik az egyes terminál bezárását a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az origo.hu szerdán közölte, hogy bezárja az 1-es terminált a Budapest Airport, mivel a Malév csődje utáni lecsökkent forgalmat a 2-es terminál is el tudja látni. Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta, a bezárás nem megy egyik napról a másikra, de már értesítették a repülőtér dolgozóit és az üzleteket működtető vállalkozókat is.

Ugyanakkor Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére azt mondta, még nincs végleges döntés. Részletesebb tájékoztatást későbbre ígért.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Váradi József az MTI érdeklődésére kifejtette: az eddigi foglalások 80 százalék feletti arányt mutatnak, a nyári csúcsidőben pedig várhatóan meghaladja majd a 90 százalékot a kihasználtság.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a Wizz Air tulajdonosai terveznek-e változtatást Oszkó Péter igazgatósági tagságával kapcsolatban, Váradi József azt mondta, a kinevezése szakmai alapon történt és a munkáját is szakmai alapon ítélik meg.

Forrás: MTI, Fotó: AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!