A lehetséges jövőbeli csatlakozásról az Air France szóvivője, Alexandre de Juniac nyilatkozott, aki szerint jelenleg még nagyon korai a légiszövetség váltásról beszélni – értesült az ATW Online szakmai portál.

Október 9-én az AIRortal.hu is beszámolt a három légitársaság, az AF-KLM, az Etihad Airways és az Air Berlin stratégiai együttműködéséről. A codeshare megállapodás, mely október 28-tól lép érvénybe, azonban sokak szerint csak az első lépések egyike volt ahhoz, hogy a fent említett légitársaságok még jobban összehangolják járataikat, és ezáltal tovább erősítsék a szövetségüket.

Alexandre de Juniac hozzátette, hogy ha ez a szorosabb együttműködés több év múlva is beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor az Air Berlinnek döntést kell hoznia arról, hogy továbbra is a Oneworld légiszövetség tagja marad-e, vagy inkább csatlakozik a Skyteam-hez, amelyet éppen az Air France és a holland KLM légitársaság alapított.

Az interjúban elhangzottak ellenére az Air France PR munkatársai igyekeznek jelentéktelennek tekinteni a híreszteléseket, szerintük ugyanis már ez a stratégiai együttműködés is hatalmas „első lépés” a légitársaságok részéről, így a szövetség váltásról egyelőre még felesleges beszélni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lehet, hogy hamarosan lekerülnek a oneworld matricák az Air Berlin gépeiről? (Fotó: Air Berlin)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!