Sikeresen megoldotta a pénzügyi problémákat a Centurion Cargo, így a floridai áruszállító vállalat három darab McDonnell Douglas MD-11F, valamint egy darab Boeing 747-400F típusú teherszállítóval folytatni tudja az üzemelést – írja cikkében a CH Aviation hírportál.

A Centurion Cargo egyik MD-11F repülőgépe felszálláshoz készülődik Miami repülőterén. (Fotó: Samu Ádám - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Centurion Cargo egyik MD-11F repülőgépe felszálláshoz készülődik Miami repülőterén. (Fotó: Samu Ádám – AIRportal.hu)

A légitársaság 2014 szeptemberében kénytelen volt leállítani három darab MD-11-es repülőgépét, miután a bérelt gépek szerződéseivel, valamint a lízingdíjak fizetésével problémák merültek fel.

A megmaradt Boeing 747-400-as is hamarosan ugyanarra a sorsra jutott, mint a három-hajtóműves társai, így a flotta a földön vesztegelve várta sorsának jobbra fordulását.

Annak ellenére, hogy az eredeti tulajdonos ragaszkodott a gépek visszaszolgáltatásához a Centurion vezetősége nem volt hajlandó megválni azoktól, bízva a pénzügyi elmaradások gyors rendezésében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ennek következtében viszont búcsút kellett inteni az egyik legnagyobb hasznot termelő viszonylatuknak, mely Miami és Amszterdam Schiphol repülőtere között biztosított összeköttetést. Az útvonalon általában az impozáns fehér-sárga festést viselő Boeing 747-es közlekedett.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mekkorra sikerrel tudják hosszú távon folytatni a munkát a Centurion Cargo-nál, ugyanakkor elképzelhető, hogy a belföldi, valamint dél-amerikai járatok üzemeltetése mellett hamarosan újból Hollandiába is visszatér a szállítócég.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!