Az AIRportal.hu két fotósa Bodorics Tamás (Bodi) és Kovács Gábor (Dödi) 2010. óta készítenek minden évben repülős témájú naptárakat. A 2013. évre egy különleges, Malév emléknaptárral készültek, amely csak a Malévhoz kapcsolódó repülőgépekről tartalmaz felvételeket.

Kik készítették a naptárat?

A fiúk az AIRportal.hu indulása óta tagjai és nem mellesleg szerkesztői, moderátorai az oldalnak, a hazai spotterek között pedig minőségi és látványos képeikről ismertek.

Nagy szorgalommal viszik előre a Magyar repülőgépfotósok hírét, 2009. évben Bodorics Tamás, 2010. évben Kovács Gábor nyerte meg az Airliner World magazin év fotója pályázatát. 2011. évben szintén képviseltették magukat a versenyen, Bodorics Tamás ugyan a dobogóról lecsúszott, azonban a kiemelt alkotások közé bekerült egy fotója. Az Airliner World az egyik legnagyobb polgári repüléssel foglalkozó magazin, melyet havonta ad ki és forgalmaz több mint 100 országban az angol KeyPublishing kiadó.

Az itthoni Digitális Fotó Magazin idén nyáron közölt cikket a magyar spotterekről, ahol a naptár készítői szintén számos fotóval gazdagították a repülőgépek fotózását bemutató írást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mit érdemes tudni a naptárról?

A naptár 14 oldalas. Az első oldalon egy egyedi grafikával ellátott borító szerepel, míg az utolsó egy kemény hátlap a hosszú távú tartósság érdekében. A lényeg, a 12 hónaphoz tartozó 12 oldal, különböző, a Magyar Légiközlekedési Vállalat színeit viselő repülőgépeket ábrázoló fotót tartalmaz. Ez a 12 oldal szintén az exkluzív, Bodorics Tamás által tervezett letisztult, elegáns grafikával jelenik meg.

A kalendárium A3-as méretű, fekvő formátumú, fém spirállal és akasztóval ellátott, 200 gramm súlyú műnyomó papírra nyomdában készült, a fényképek bruttó mérete 30×20 cm, így messziről is szép látványt nyújt a falon.

Az embléma, amit eddig nem láttunk…

A naptár borítóján és azon belül feltűnik egy új készítésű, de korhű Malév embléma, amelyet szintén az AIRportal.hu egyik tagja, B. Attila készített. Attila profi szinten foglalkozik maximálisan pontos és élethű rajzok és grafikák készítésével, főleg a Malév és más, kelet-európai légitársaságok legendás típusairól. Attila két rajza:

További munkái ízelítőnek az alábbi linken érhetők el: http://www.flickr.com/photos/79923060@N04/sets/

A naptár a színvonalas kivitelezésnek köszönhetően nem csak gyűjtők és repülésrajongók számára “kötelező darab”, de ideális ajándék családnak, barátoknak, kollégáknak, vállalati ügyfeleknek, repülésrajongóknak és volt Malév munkatársaknak is.

Hogyan vásárolhatom meg a naptárat?

A naptárat egyszerűen és gyorsan itt, az AIRportal.hu-n keresztül lehet megrendelni az alábbi képre vagy linkre kattintva:

https://www.airportal.hu/malev_emleknaptar_2013/

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!