Az AIRportal.hu két fotósa Bodorics Tamás (Bodi) és Kovács Gábor (Dödi) 2010. óta készítenek minden évben repülős témájú naptárakat. A 2013. évi Malév emléknaptár nagy sikere után idén is összeválogatták legjobb fotóikat egy téma köré.

A naptár készítői tagjai és nem mellesleg moderátorai az oldalnak, az AIRportal.hu indulása óta. A hazai spotterek között pedig minőségi és látványos képeikről ismertek.

Nagy szorgalommal viszik előre a Magyar repülőgépfotósok hírét, 2009. évben Bodorics Tamás, 2010. évben Kovács Gábor nyerte meg az Airliner World magazin év fotója pályázatát. 2011. évben szintén képviseltették magukat a versenyen, Bodorics Tamás ugyan a dobogóról lecsúszott, azonban a kiemelt alkotások közé bekerült egy fotója.

Az AIRportal.hu a naptár készítőivel beszélgetett:

Miért a Boeing 737-es típust választottátok témának?

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bodorics Tamás: A 2013. évi naptár színvonalas kivitelezését látva a PremiAir Simulation felkeresett bennünket, hogy válogassunk össze ismét egy naptárra valót a legjobb fotóinkból és készítsünk egy naptárat közösen. Tekintettel arra, hogy a PremiAir három (Budapesten, Győrben és Bécsben) Boeing 737-es szimulátort üzemeltet, a típus adott volt.

Kovács Gábor: Mivel a Boeing 737-es típus népszerű a légitársaságok körében, ezért az elmúlt években Európa-szerte készült több ezer Boeing 737-est ábrázoló fotóinkból nehéz volt válogatni. Még így is kicsit több mint két naptárra való fotót sikerült összeválogatni, a szelektálást a PremiAir Simulation-el karöltve végeztük, hogy mindenhol az adott hónap hangulatához leginkább illő kép kerüljön a naptárba.

A 2014-es Boeing 737 Naptár megrendelhető az AIRportal.hu-n!

A november 21-ig előrendelt naptárak már átvehetők!

Aki 2013. november 21. csütörtökig előrendelést adott fel a naptárra, a rendelésnél megadott email címére már megkapta azt a levelet, melyben megtalálható a személyes átvétel helyszíne és időpontjai, postai kézbesítés esetén pedig minden szükséges információ.

Hány helyszínen készültek a fotók?

A Boeing 737NG pilótafülkéje, gyönyörű éjszakai kivilágításban! A képre kattintva galéria nyílik, melyben a naptár több oldala megtekinthető!

KG: Budapesti lakosokként a képek jó része természetesen Budapesten készült. Szám szerint hat Ferihegyen, a belváros felett áthúzást végző Malév pedig a Citadelláról. Ide minden évben felmentünk fotózni, amíg volt ilyen alkalom.

Mivel rendszeresen utazunk csak és kizárólag repülőgépek fotózásának céljából ketten együtt és külön is, az évek alatt több tízezer levezetett kilométer eredményeképpen évről-évre helyet kaptak a naptárainkban Európa-szerte készített felvételeink.

Idén az Amszterdamban, Zürichben, Münchenben, valamint a téli hónapokhoz havas helyszínt választva Salzburgban és Innsbruckban készült fotóinkra esett a választás.

Miben különbözik a naptár a tavalyitól?

BT: Először is légitársaság helyett típus köré kellett építeni a naptárat, ez inkább nehézség volt számunkra, viszont így nem lényeges, hogy látszódjon az adott cég arculata, így bátran tudtunk választani sziluettes képeket is.

Másodszor, rengeteget tanultunk a korábbi évek tapasztalataiból. Az idei kiadás alapvetően más nyomdai technológiával készült egy értékpapír nyomdában, így a naptár minősége összességében tovább emelkedett. Még jobb minőségű fényes papírra készült, a borító a sérülések védelme érdekében fóliázást kapott, valamint a legfontosabb, élénkebbek és szebbek a színek.

A Travel Service Hungary Boeing 737-800-as gépe budapesti leszállás közben egy ködös reggelen. A képre kattintva galéria nyílik!


Ez már az ötödik kiadásotok. Mi várható a folytatásban?

KG: Fejben már évekkel előrébb járunk, több téma is van, ami köré szeretnénk még naptárakat készíteni, hogy minden évben repülős naptár díszíthesse vásárlóink falát. Több ezer fotónk van, ezek egy részét még sehol sem publikáltuk, így bátran merünk építkezni azokra. Na meg 2015-ig még sok új felvétel készülhet…

BT: Szeretnénk kicsit bővíteni, nem titkolt szándékunk, hogy ne csak külföldön élő magyar repülésszeretők kaphassák meg naptárjainkat postai úton, hanem több európai ország lakosa is megismerhesse munkáinkat évről évre. Sok külföldi repülős shopban néztünk már a miénkhez hasonló naptárakat, szerintem fel tudjuk venni a versenyt.

A KLM Boeing 737-esei sorakoznak Amszterdamban. A képre kattintva galéria nyílik!

A 2014-es Boeing 737 Naptár megrendelhető az AIRportal.hu-n!

A november 21-ig előrendelt naptárak már átvehetők!

Aki 2013. november 21. csütörtökig előrendelést adott fel a naptárra, a rendelésnél megadott email címére már megkapta azt a levelet, melyben megtalálható a személyes átvétel helyszíne és időpontjai, postai kézbesítés esetén pedig minden szükséges információ.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!