Megkezdődhetnek az ATR 72-600F átadásai, miután az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) kiadta a típusváltozat légialkalmassági engedélyét – közölte a cég.

Mint arról korábban beszámoltunk, a gyárilag áruszállító gépnek készülő ATR 72-600F indító légitársasága a FedEx lesz, a vállalat még 2017-ben írt alá megállapodást 30 példány vásárlására, és további 20 megvételére opciós jogot szerzett.

Forrás: ATR

A 600F áruszállítóként ablak nélküli törzset kap, padlózatát megerősítették az utasszállító változathoz képest, elől nagy rakodónyílást, hátul pedig felső felfüggesztésű raktérajtót építenek be. Rakodótere 74,6 köbméteres, és hét konténerpozícióval rendelkezik, mérettől függően 5-9 palettát képes befogadni.

A pilótafülkében a legmodernebb fedélzeti rendszerek kaptak helyet, amelyek ráadásul folyamatosan fejleszthetők, így még hosszú ideig megfelelhetnek az elvárásoknak a repülőgépek.

A prototípus idén szeptember közepén teljesítette első repülését, akkori közlés szerint a FedEx még idén átveheti az első példányt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.