Minden szükséges engedélyt megkapott, így csütörtök éjféltől már fogadhat nagy – Airbus 320 és Boeing-737 kategóriás – repülőgépeket a Győrhöz közeli Pér reptere – írta pénteki számában a Kisalföld.

Vadász László, a repülőteret működtető társaság ügyvezetője a lapnak elmondta: a másfélről két kilométeresre hosszabbított leszállópályára akár két hét múlva, az új győri Audi-gyár avatóünnepségére megérkezhet az első nagygép. A cikk emlékeztet arra: a 6,6 millió eurós beruházás költségeiből 4,9 milliót a járműgyártó cég állt.

A korábbi tájékoztatások szerint a fejlesztés részeként 1450-ről 2030 méteresre hosszabbították meg a harminc méter széles futópályát, amelynek két végén 100-100 méternyi biztonsági sávot építettek. A gurulóutat 10,5 méterről 15 méteresre szélesítették, új leszállórendszert építettek, bővítették a reptér pályakarbantartó és kiszolgáló kapacitását, valamint hangárt és előteret kap a légikikötő.


Az építési munkálatok becsült költsége 4,17 millió, a landolási rendszeré pedig 1,4 millió euró. A kiszolgáló létesítmények 580 ezer euróba kerülhetnek, míg a szükséges berendezések beszerzése 500 ezer eurót igényelhet. A fejlesztést követően Boeing 737-es és Airbus 320-as kategóriájú gépek is használhatják a légikikötőt, amely további fejlesztéseket követően a diszkont légitársaságok desztinációjává is válhat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!