2013. szeptember 10-én megkapta a hatóságoktól a földi kiszolgálásra vonatkozó handling engedélyt (Approval Certificate) a BUDPORT Ground Handling Kft. – közölte megkeresésünkre a cég.

Ennek eredményeként a BUDPORT lett a negyedik földi kiszolgáló cég a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A cég engedélye az utaskiszolgálás azaz a passenger-handling folyamatát teljes egészében lefedi és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érvényes.

Az engedély birtokában a BUDPORT már a jegykezelés, utas és poggyászkezelés, azaz az érkező, induló, transzfer- és tranzitutasok kezelése, beleértve a jegyek és úti okmányok ellenőrzését, a poggyászfelvételt és a poggyászok továbbítását a válogató területre kategóriákba tartozó feladatokat is elláthatja.

„A handling engedély megszerzése stratégiai fontosságú volt a BUDPORT számára, mert a MGH-val (Malév Ground Handling) a jelenleg is fennálló hosszú távú együttműködésünket a jövőben szeretnénk más területeken is erősíteni.” – mondta el lapunknak Galgóczy Ferenc a BUDPORT ügyvezető igazgatója.

Ezzel párhuzamosan az ügyvezető határozottan cáfolta az újonnan induló, magyar érdekletségű légitársaság és a BUDPORT kapcsán felmerült híreket, találgatásokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Megerősítem, hogy a Sólyom Airways nem tett vételi ajánlatot a már handling engedéllyel rendelkező BUDPORT felé – ahogy már korábban is jeleztem a piaci pletykákkal nem kívánok foglalkozni. Ugyanakkor a BUDPORT elkötelezettsége a Wizz Air felé töretlen és a jövőben is a közös munkára és az új feladatokra szeretnénk koncentrálni.” – tette hozzá Galgóczy Ferenc.

A BUDPORT mobil ellenőrző pultjai a Wizz Air check-in előtt. (Fotó: Kovács Gábor / AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!