Megkapta a járatnyitáshoz szükséges engedélyeket a Norwegian Air Shuttle argentin leányvállalata, a társaság 153 járatot üzemeltethet.

A Routes online szerint az Argentin Polgári Repülési Hatóság (ANCA) azt javasolta, hogy a társaság a javasolt 156-ból 153 útvonalra kapjon üzemeltetési engedélyt. A 2017 januárjában megalapított anyavállalat nem csak belföldi, hanem nemzetközi járatokat is szeretne üzemeltetni. Az első járat várhatóan jövő februárban indul London-Gatwickről Buenos Airesbe.

Björn Kjos vezérigazgató a lépést úgy kommentálta, hogy hálózatuk a dél-amerikai járatokkal globálissá válik, a központban pedig az Egyesült Királyság lesz. Ugyanakkor az argentin piacion nagyon nagy az igény, ezért az új járat mérföldkő a dél-amerikai üzemelés szempontjából is.

Ha még nem lett volna elég a jó hírekből, a Norwegian egyben közölte a harmadik negyedéves üzleti eredményét is. E szerint a harmadik negyedévben 10 milliárd norvég koroa árbevételt ért el a társaság, kétmilliárddal többet, mint egy évvel korábban, az adózott nyereség pedig 4 százalékkal 1 milliárd koronára javult.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járatokon összesen 9,8 millióan utaztak, 14 százalékkal többen, mint egy évvel korábban, a gépek töltöttsége 91,7 százalék volt.

A norvég diszkont légitársaság még augusztusban hirdette meg az első argentin járatokat. A tervek szerint Buenos Airesben (EZE) és Cordobában (COR) lesz az új bázis, ezekről a repülőterekről a Norwegian 75 belföldi és 80 nemzetközi járat nyitásához kért engedélyt a légiközlekedési hatóságoktól. A többi közt Buenos Airesből 34, Cordobából 17 városba szeretnének repülni. Európában a nagy gyűjtő-elosztó repülőtereken kívül Prágából is repülnének az argentin fővárosba, amelyet összesen 63 nemzetközi járattal kapcsolnának be a vérkeringésbe.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!