Átvette negyedik Szuhoj Superjet típusú utasszállító repülőgépét az Aeroflot Russian Airlines. Az orosz nemzeti légitársaság összesen 30 darab regionális járatok teljesítésére alkalmas Szuhoj Superjetet rendelt.

Kisebb-nagyobb késésekkel ugyan, de folyamatosan veszi át új, orosz gyártású utasszállító repülőgépeit az orosz nemzeti légitársaság, amely 2011. december 29-én kapta meg negyedik Szuhoj Superjet 100 típusú repülőgépét. A vadonatúj repülőgépet a híres Aeroflot pilóta, Khariton Tskhovrebov nevére keresztelték.

Az Aeroflot negyedik Superjetje RA-89004 lajstrommal állt szolgálatba a SkyTeam-tag légitársaság flottájában. A kéthajtóműves regionális jet, akárcsak az eddig átvettek 87 utas szállítására alkalmasak, ebből 12 business és 75 túrista osztályú ülés.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az Aeroflot SSJ 100-asok által teljesített útvonalhálózata folyamatosan bővül. Mindent megteszünk annak érdkében, hogy a növekvő Superjet flotta megfeleljen a légitársaság elvárásainak.” – nyilatkozta a negyedik gép átadása kapcsán Vladimir Prisyazhnyuk, a Sukhoi Civil Aircraft elnöke.

A repülőgépgyár közleménye szerint az Aeroflot jelenleg három desztinációt szolgál ki új utasszállíó típusával: Moszkvából Fehéroroszroszág fővárosába Minszkbe, a norvég fővárosba Oslóba és december 5-e óta a magyar fővárosba, Budapestre is közlekednek a Szuhoj Superjetek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: Sukhoi Civil Aircraft (2011. december 29.)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!