A kínai légitársaság a legújabb A321-esét 194 férőhelyes kabinkonfigurációban vette át, 186 turista és 8 businnes class kategóriás üléssel.

A Sichuan Airlines modern Airbus flottájának legfiatalabb tagja IAE V2500 típusú hajtóművekkel operál, az erőforrások hatékonyságának növelése érdekében a szárnyak végére a gyártó Sharkleteket szerelt fel a megrendelő kérésére. A légitársaság jelenleg 93 Airbus A320-as családba tartozó gépet üzemeltet az A319-estől az A321-ig, továbbá szélestörzsű flottáját 7 A330-as alkotja.

A gyártó és a fuvarozó először 1995-ben került kapcsolatba egymással, amikor is a Sichuan Airlines az elsők között vezette be a fly-by-wire vezérlésű A320-ast a hatalmas ország légi piacára. Az első Sharklet szárnyvéggel szerelt A321-es is a csengtui légitársaság színeiben debütált Kínában. A légitársaság nagy elégedettséggel használja az európai gyár legnépszerűbb típuscsaládjának minden tagját, így 2010-ben bizalmat szavaztak az A330-asnak is. Az Airbus tiencsini gyáregységéből kikerülő első A320-as is a Sichuan Airlines flottájában kapott szerepet 2009-ben.

A kínai légitársaságok, így a Sichuan Airlines is kiterjedt útvonalhálózatot alakított ki a legnépszerűbb keskenytörzsű repülőgép bázisára építkezve. A csengtui központú társaság 200 belföldi és számos nemzetközi útvonalon használja a légiközlekedés igáslovainak számító A320-as család gépeit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!