Leállították a forgalmat hétfőn a németországi Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren, mert egy ember a biztonsági ellenőrzést megkerülve lépett be az egyik terminál utasoknak fenntartott részére – jelentették helyi lapok.

A Kölner Stadt-Anzeiger szerint a szövetségi rendőrség utasítására valamennyi indulásra készülő gépet visszarendelték a terminálhoz. Az utasoknak a fedélzeten kell maradniuk.

Az airlive.net értesülései szerint a férfi a biztonsági ellenőrzést megkerülve, egy üzlet melletti ajtón jutott be a terminál szigorított biztonsági területére, ahova kizárólag biztonsági ellenőrzést követően lehetne csak belépni.

A terminált kiürítették és minden ott tartózkodó utasnak újra keresztül kellett haladni a biztonsági ellenőrzésen.

Fotók a Twitterről

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Kölnische Rundschau szerint egy piros nadrágot és rózsaszínű inget viselő férfit keresnek, aki a repülőtér 1-es termináljára lépett be tiltott módon, ellenőrzés nélkül.

A Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság egy rendőrségi szóvivőre hivatkozva azt jelentette, hogy a rendőrség megítélése szerint a keresett férfi nem veszélyes, valószínűleg csak sietett, hogy elérje a gépét.

Azonban a biztonsági övezetet kiürítik, és mindenkit újra ellenőriznek – áll a WDR jelentésében.

A Bild című lap szerint a kiürítést 12.40 körül el is rendelték, és megkezdték a terület átvizsgálását robbanószert kereső kutyákkal.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!