Fotó: if

A Lufthansa Italia 2010 január 19-én bejelentette, hogy 2010. március 28-tól jelentősen növeli kapacitását Budapest és Milánó, illetve egyéb európai városok között. A légitársaság megkétszerezi budapesti járatai számát, így az utasok immár heti 12 járattal juthatnak el Magyarországról az észak-olasz városba.

Az utazók vasárnap kivételével napi két járat közül választhatnak Milánó felé, ahonnan pedig 11 további európai, illetve olasz várost érhetnek el: Párizs Charles De Gaulle-t, Barcelonát, Madridot, Bukarestet, Lisszabont, London Heathrow-t, Stockholmot, Nápolyt, Barit, Olbiát és Palermot.

A Business és turista osztályt is magában foglaló új járatok ideális kiegészítést nyújtanak az eddigi esti járatokhoz: az LH 1833 reggel 9:25-kor indul Budapestről és 11:00 órakor érkezik Milánó Malpensa-ra, míg az LH 1832 7:15-kor indul Milan Malpensa-ról és 8:45-re ér Budapestre.

„Alig egy évvel a milánói járatindítás után örömmel kétszerezzük meg budapesti kapacitásainkat. Az új járatok utasaink elégedettségét és a Lufthansa Italia szolgáltatása iránt növekvő keresletet tükrözik. A Budapest – Milánó járat a légitársaság egyik legsikeresebb útvonala. Az új reggeli járattal utasaink egész napjukat üzleti ügyeik elintézésére, vagy vásárlásra és kikapcsolódásra fordíthatják Milánóban, Észak-Olaszországban, vagy Svájcban.” – mondta Tamur Goudarzi-Pour, a Lufthansa csoport közép-európai igazgatója. „Az új járatokkal immár heti 149 járatra nő a Lufthansa csoport Budapestről indított járatainak száma, amelyekkel az utasok kényelmesen, átszállás nélkül utazhatnak Ausztriába, Belgiumba, Németországba, Olaszországba, vagy Svájcba.” – tette hozzá.

„A nyári menetrendben kialakított változtatásokkal vállalatunk rugalmasan reagál a piaci kereslet megváltozására és az utasok igényeihez igazítja kapacitását. A megemelt budapesti járatszám révén a Magyarországról induló utasok könnyebben érhetik el Milánót, illetve az ottani csatlakozásukat. A budapesti járatszám növelés európai terjeszkedési stratégiánk szerves része, amelynek következtében a Lufthansa Italia heti 176 járatot fog üzemeltetni Európa és Olaszország között.” – mondta Heike Birlenbach, a Lufthansa Italia Milánó divízióért felelős alelnöke.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa Italia a nyári menetrendben új járatokat indít Varsó, Stockholm, illetve Palermo és Olbia között, továbbá heti 19 járatra növeli kapacitását Nápolyba.

Forrás: EuroAstra

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!