A Wizz Air, Magyarország diszkont légitársasága 2012. augusztus 1-én megkezdte új kézipoggyász szabályzatának tesztelését minden, Katowice (Lengyelország) és London-Luton (Egyesült Királyság) között közlekedő járatán. A tesztelés egy hónapig tart, vagy ameddig meggyőző eredmények születnek. A kezdeti visszajelzések mindenesetre biztatóak.

A július 9-i bejelentés után foglaló utasok 10%-a vásárolt wizzair.com-on 10 euróért jogosultságot nagy kézipoggyásszal való beszállásra. Csak néhány utas érkezett a repülőtérre úgy, hogy nem fizette ki az online díjat a nagyobb kézipoggyászért, és így magasabb díjat kellett fizetnie a helyszínen. Azok, akik fizettek a nagyobb kézipoggyászért, élvezhették a korai beszállás előnyét a kis poggyásszal beszállók előtt, és csomagjaikat kényelmesen elhelyezhették az ülések feletti tárolókban. Augusztus 1-től, a tesztelés kezdetétől egyetlen gép sem késett túl nagy méretű csomag eltávolítása miatt.

Egyértelmű tendencia, hogy az utasok jobban szeretnek kevés csomaggal, kisebb és ingyenes kézipoggyásszal utazni, ami számukra költséghatékonyabb, a légitársaság pedig üzemanyagot takarít meg.

“A Wizz Air utasai a tesztelési időszak alatt megválaszthatják, hogy milyen kézipoggyászt visznek az utastérbe, így teljesen személyre szabott utazási élményben lehet részük. Függetlenül attól, hogy melyik opció mellett döntenek, minden utasunk élvezheti a kényelmesebb beszállás előnyeit, illetve a Wizz Airnél megszokott alacsony árakat. Továbbra is arra biztatjuk utasainkat, hogy online vásárolják meg a nagy kézipoggyásszal történő beszállás 10 eurós díját, mert szigorúan felszámoljuk az emelt díjat a repülőtéren, amennyiben a csomag nem felel meg a méretre és súlyra vonatkozó előírásoknak. A tesztelés első napja utáni pozitív visszajelzések fényében már azon gondolkodunk, hogy ezt a szabályozást a teljes hálózatunkra kiterjesztjük,”– mondta Daniel De Carvalho, a Wizz Air vállalati kommunikációs vezetője.

AIRportal.hu vélemény:

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz az utasok válasza a Wizz Air “innovációjára”, vajon elszaporodnak-e majd a direkt a fapadosok ellen kifejlesztett nagy-zsebes mellényekben izzadó utastársak vagy az egyéb csomagolási trükkök? Mindjárt itt van két tipp:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Korábbi cikkünk a témában: Már a kézipoggyászért is fizettetne a Wizz Air?

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!