Megkezdte a járatok beszüntetését a csődvédelem alatt üzemelő Aigle Azur, sőt, már a jegyvásárlás felfüggesztetését is elrendelték, miközben új tulajdonost keresnek.

A nehéz anyagi helyzetben lévő francia légitársaság a Flightglobal szerint Maliba, Brazíliába és Portugáliába induló járatait szüntette be szeptember 5-i hatállyal.

A társaság szeptember 10-i hatállyal pedig felfüggeszti az új jegyek értékesítését is.

A vállalat hétfőn kért csődvédelmet, korábbi lapértesülések szerint flottája megtartása is nehézségekbe ütközik, mert a lízingcégek nem bíznak abban, hogy a légitársaság ki tudja fizetni a bérleti díjat, ezért fontolóra vették vagyontárgyaik visszavételét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mindemellett megpróbálnak vevőt is találni a légitársaságra, amelynek tulajdonosai között van a kínai HNA Group, illetve a Jetblue alapítójaként ismert David Neeleman is.

Az Aigle Azur 11 gépének átlagéletkora 17 év, a flotta gerincét 8 darab Airbus A320-as adja, emellett A319-esek és A330-asok szolgálnak még a cégnél. A légitársaság saját tulajdonú példánnyal nem rendelkezik, mindegyiket különböző lízingcégektől bérli, egyebek közt a GECAS-szal és az Avolonnal is szerződéses viszonyban áll.