Címlap Címkék Csődvédelem

Címke: csődvédelem

Jóváhagyta a bíróság a SAS szerkezetátalakítási tervét

Az illetékes amerikai csődbíróság jóváhagyta, hogy a Scandinavian Airlines (SAS) kilépjen a Chapter 11 szerinti csődvédelmi eljárásból.

Leáll a kanadai Lynx Air

A Lynx Air diszkont légitársaság csődvédelembe vonult, és február 26-án leállítja járatait.

Csődvédelembe vonult a Gol brazil fapados légitársaság

A Gol Linhas Aéreas elindította a Chapter 11 csődvédelmi és szerkezetátalakítási eljárást az Egyesült Államok csődbíróságánál.

Kilépett a csődvédelemből a Western Global Airlines

Lezárult az amerikai áruszállító légitársaság szerkezetátalakítási programja, az adósságait jelentősen csökkentő cég megtartja teljes flottáját.

Jóváhagyta a bíróság a SAS felvásárlási megállapodását

A csődvédelemben működő Scandinavian Airlines zöld utat kapott a Castlelake, az Air France-KLM, a Lind Invest és a dán kormány konzorciumával kötendő szerződéshez.

Csődvédelembe vonult a svéd Braathens légitársaság

A cégcsoport szerkezetátalakítási programot indít a pénzügyi helyzete rendezésére, járatai az eljárás alatt is közlekednek.

Tulajdonrészt szerez az Air France-KLM a Scandinavian Airlines-ban

Az Air France-KLM, a Castlelake, a Lind Invest és a dán állam konzorciuma lesz a jelenleg csődvédelemben működő Scandinavian Airlines tulajdonosa, a légitársaság a Star Alliance-ből átlép a Skyteam légiszövetségbe.

Négy hónapra csődvédelmet kapott az Air Belgium

Az illetékes bíróság jóváhagyta az Air Belgium szerkezetátalakítási programjának elindítását, a légitársaság január 22-ig kapott időt a tőkehelyzete rendezésére, eközben feltűnt egy potenciális kínai befektető.

Megszünteti menetrend szerinti utasszállító járatait az Air Belgium

Kizárólag a légiáru-szállításra és repülőgépei bérbeadására fókuszál októbertől az Air Belgium, az eladósodott légitársaságnál szerkezetátalakítás is kezdődik.

Csődvédelem alatt tovább repülhet a Western Global Airlines

Az MD-11F és Boeing 747-400F áruszállítókat üzemeltető, súlyos pénzügyi helyzetbe került floridai légitársaság finanszírozást szerzett, hogy tovább üzemelhessen a várhatóan napokon belül induló Chapter 11 csődvédelmi eljárás alatt.

Felfüggesztette járatait és csődvédelembe vonult a Go First

Az indiai diszkont légitársaság három napra felfüggesztette járatait, mert A320neo flottája felének üzemképtelenségét okozza a Pratt & Whitney hajtóművek hibája, és csődvédelembe vonult.

Kilépett a csődvédelemből a LATAM

A nagy latin-amerikai légitársaságok közül harmadikként kilépett a csődvédelmi eljárásból a chilei székhelyű LATAM-csoport, miután lezárult a több mint két évig tartó reorganizációja.

Flottája tizedétől megválik a SAS

Tíz lízingelt repülőgépétől, köztük két Airbus A350-estől, három A330-astól és három A320neótól megválik a csődvédelem alatt álló skandináv légitársaság.

Biztosította az átalakításához szükséges finanszírozást a SAS

Hétszáz millió dollárt kap egy cégtől a csődvédelemben működő Scandinavian Airlines a szerkezetátalakítási programja finanszírozására.

Megállapodással zárult a pilóták sztrájkja a SAS-nál

Véget ért SAS pilótáinak több mint két hete tartó sztrájkja, megszületett a kollektív bérmegállapodás a cég és a szakszervezetek között.

Veszélyezteti a SAS túlélését a pilóták sztrájkja

A Scandinavian Airlines (SAS) vezetése arra figyelmeztet, hogy a pilótasztrájk kockára teszi az átalakítási programot, és hogy a folytatódó munkabeszüntetés radikális leépítéseket eredményezhet.

Csődvédelembe vonult a Scandinavian Airlines

A légitársaság kedden reggel jelentette be a Chapter 11 csődvédelmi eljárás elindítását, miután hétfőig nem sikerült megállapodni a pilótákkal, ezért sztrájk kezdődhet, de a cég tovább működik.

Kilépett a csődvédelemből az Aeromexico

A mexikói nemzeti légitársaság kilépett a 2020 nyara óta tartó Chapter 11 eljárás alól, a következő öt évben 5 milliárd USA-dollár értékű forrásból fejleszti flottáját és működésének hatékonyságát.

Kilépett a csődvédelemből a Philippine Airlines

A légitársaság átszervezési tervét minden érintett jóváhagyta, a cég útvonalhálózata megerősítését tervezi, digitális és az utazási élményt javító fejlesztéseket hajt végre, valamint erősíteni kívánja új áruszállítási üzletágát is.

Kilépett a csődvédelemből az Avianca

Megszerezte a jóváhagyást átszervezési tervére, megállapodott a hitelezőivel, és 1,7 milliárd dollár tőkét vont be az Avianca, így december 1-jén kilépett a csődvédelemből.

Jelentős anyagi segítségre szorul a csődvédelemben lévő LATAM

Közel 10 milliárd USA-dollár értékű tőkebevonásra lesz szükség ahhoz, hogy a tavaly csődvédelembe került LATAM stabilizálódjon, a cégért korábban jelentkező Azul elállt szándékától.

Még az év vége előtt kikerülhet a csődvédelem alól az Avianca

Jóváhagyta dél-amerikai légitársaság-csoport átszervezési tervét egy amerikai bíróság, így még az idei év vége előtt kikerülhet a csődvédelem alól.

Felére csökkenti flottája méretét a Thai Airways

Dolgozóinak közel egyharmadától megválik a thai nemzeti légitársaság, a korábbi flottájának pedig mindössze felével, 58 repülőgéppel folytatja az üzemelést.

Egy év után újra repül a South African Airways

Hosszú leállást követően ismét teljesít járatokat a csődtől megmenekült dél-afrikai nemzeti légitársaság, bár a jövője egyelőre még nem biztosított.

Csődvédelmet kért a Philippine Airlines

Anyagi nehézségei miatt csődvédelmet kért az Egyesült Államokban a Philippine Airlines, de a lépés a járatok teljesítését nem befolyásolja.
Hirdetés
Translate »