Az előzetes terveknek megfelelően megkezdte az első A350-1000 típusú repülőgép végszerelését az Airbus az európai repülőgépgyártó franciaországi Toulouse-ban működő A350 XWB végszerelő-csarnokában. Az első repülőgép – melynek szűzfelszállását 2016. év végére tervezik – egyike lesz az Airbus által legyártott háromgépes teszt-flottának. Az első A350-1000 átadását 2017. közepére tervezik.

Fotók: Airbus | © AIRportal.hu

Fotók: Airbus

Az A350-1000 repülőgépek számára az összeszerelő csarnokon belül az Airbus három dedikált állomást hozott létre annak érdekében, hogy az új, hosszabb törzsű -1000-es variáns első példányainak gyártása zökkenőmentes legyen, miközben az A350-900-as gyártása jelenleg pörög fel.

Az összeszerelő állomások úgy készültek, hogy később az összes állomás képes lesz mindkét verzió gyártására.

Az első A350-1000-es törzsének elemeit és az orrfutóművet szerelik össze jelenleg a „Station 50” jelű gyártósoron, majd a repülőgépet a szárnyak, a főfutók és vezérsíkok felszerelése következik a „Station 40” jelű állomáson.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A minél rövidebb gyártási folyamat érdekében az Airbus a repülőgép elektromos rendszereinek beszerelését és a fedélzet berendezését már a strukturális összeszerelés folyamata alatt megkezdi, majd ezt követően kezdődnek meg a tesztelések, az utaskabin és a pilótafülke berendezésének véglegesítése, majd megtörténik a repülőgép festése és végül a hajtóművek felszerelése.

A repülőgép ezt követően kerül átadásra a tesztelő csapatnak akik elvégzik a földi teszteléseket, majd felkészítik a repülőgépet az első felszállására.

Végszerelősoron az A350-1000 – képgaléria

 | © AIRportal.hu

 | © AIRportal.hu

 | © AIRportal.hu

 | © AIRportal.hu

Az A350-1000 repülőgépek 74 méter hosszúak lesznek és az Airbus történetében legerősebb, Rolls Royce Trent XWB-97 hajtóművekkel lesznek felszerelve.

Az A350-1000-esek háromosztályos elrendezésben 366 utas szállítására és mintegy 8 ezer tengeri mérföld lerepülésére lesznek képesek.

A hosszabb törzsű Airbus A350-1000-es repülőgépekre eddig 10 vásárlótól 181 repülőgépre van megrendelése az európai repülőgép-gyártónak.

Ajánló Kipróbáltuk a Qatar Airways vadonatúj Airbus A350 XWB-jét

Az Airbus és a Qatar Airways meghívásának köszönhetően elsők között próbáltuk ki az új Airbus A350 XWB repülőgépet, melyet az európai repülőgépgyártó december 22-én, a franciaországi Toulouse-ban adott át a Qatar Airways-nek, a típus első üzemeltetőjének. Részletek…

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!