Megkezdte működését a Windavia portugál charter-légitársaság, amely Airbus A320 típusú repülőgépeivel készül járatokat üzemeltetni, elsődlegesen európai városok és nyaraló szigetek között. A flotta négy géppel indul, de máris folyamatban van további két Airbus beszerzése.

Múlt hét szerdán, december 11-én Beja és Lisszabon városai között teljesítette első kereskedelmi járatát az újonnan indult charter légitársaság, a Windavia, amely jelenleg négy darab bérelt Airbus A320-as típussal rendelkezik, de máris folyamatban van további két ugyanilyen keskenytörzsű beszerzése is.

A vezetőség választása azért esett erre az útvonalra, mert ezzel is jelezni kívánták szándékukat, amellyel növelni szeretnék az Alentejo-régió turisztikai forgalmát.

Beja városába Párizsból és más francia településekről is terveznek járatokat üzemeltetni. A teljes útvonalhálózatban pedig többek között Madeira, Mallorca és Ciprus szigeteivel, a Kanári-szigetekkel, Görögországgal és még sok más, összességében mintegy 40 desztinációval számolnak.

A magyar fővárost nem, de ahhoz legközelebb Montenegrót nevezte meg célállomás-tervként a légitársaság, amelynek járatai három bázisrepülőtérről, Lisszabonból, Funchalból és Párizsból indulnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


A Windavia bemutatkozó filmje portugál nyelven. (Forrás: Click and Play YouTube Csatorna)

A Windavia nyitójáratát a YL-LCL lajstromú, a SmartLynx társaságtól wet-lease konstrukcióban bérelt Airbus A320-as repülte. Az útvonal, amelyet elsőre teljesített a kontinentális Portugália polgári légiközlekedés történetében az eddigi legrövidebb, amellyel az új légitársaság ilyen formán is rögtön beírta magát a történelembe.

A lisszaboni központú Windavia tulajdonosai 49% részben Pedro Bollinger, míg a fennmaradó 51%-os többségi részt portugál befektetők meg nem nevezett csoportja birtokolja.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!