Kezdetét vette a Bombardier CSeries első, a földi terhelési tesztekre szánt példányának végszerelése miután a kanadai repülőgépgyár szerelő üzeme a héten megkapta a repülőgép törzs-szerkezeti elemét – tudatta a sajtóval Robert Dewar, a CSeries programvezetője.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Bombardier új generációs sugárhajtású utasszállító repülőgépének, a CSeries-nek a programja: a héten ugyanis megérkezett a kanadai gyártó végszerelő üzemébe a keskenytörzsű típus törzse.

Ezzel a momentummal hivatalosan is kezdetét vette az első tesztrepülőgép összeszerelése. A következőként a szerelőcsarnokba érkező szerkezeti elem a repülőgép szárnya lesz. Robert Dewar, CSeries programvezető tájékoztatása szerint szeptember végére, de akár valamivel hamarabb is elkészülhet az első, a földi statikai tesztekre szánt prototípus.

Mindeközben már az első repülőképes tesztrepülőgép alkotóelemeit is várja a CSeries gyártósor, készülve az összeszerelés megindítására, hogy tartható legyen a programterv szerinti 2012 év végére tervezett szűzrepülés.

A Bombardier szerint a program jó időben halad, mivel már az “FTV-1-es” repképes tesztrepülőgéphez is érkeztek kisebb komponensek a gyártósorra, így minden bizonnyal tartható lesz a CS100-as 2013 decemberére, valamint a nagyobb teljesítményű CS300-as 2014 decemberére ígért bevezetése.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!