Megnyílt a Budapest Airport legújabb látványossága a 2. Terminálon. A mai naptól – amíg az időjárás engedi – szabadtéri teraszról lehet gyönyörködni a repülőtér nyüzsgő életében egy-egy pohár bor vagy sör, egy koktél vagy éppen egy kávé mellett „A Terasz kényelmes székeiből.

A Terasz Café a 2 A Terminál tetején, közvetlenül a látogatói terasz és a SkyCourt között nyílt meg – közvetlen kilátással a repülőtéri légiforgalmi irányító toronyra és a 2. terminál előtti forgalmi előtérre, ahol az érkező repülőgépek parkolnak.

Mivel a terasz részben nyitott, ezért azt (a tűzvédelmi szabályok betartása mellett) a dohányosok is igénybe vehetik. Ameddig az időjárás engedi, márpedig a következő napokra is bőven 20° C feletti hőmérséklet ígérkezik, addig a bár várja az utazókat minden nap reggeltől késő estig. Maga a terasz azonban télen is nyitva lesz, a bár azonban novembertől februárig zárva marad. A Terasz bárt a Budapest Airport régi vendéglátóipari partnere, az SSP Hungary üzemelteti.

A Budapest Airport ezzel egy régi utazói elvárásnak tesz eleget, nevezetesen, hogy a beszállás előtt akár a szabad ég alatt, egy kényelmes teraszról kinézve, egy pohár bor vagy sör mellett is nyomon lehessen követni a repülőtér életét, a fel- és leszálló gépek látványát. A Budapest Airport összesen 72 millió forintot (kb. 234.000 eurót) költött az új látványosság kialakítására.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Budapest Airport | © AIRportal.hu

Fotó: Budapest Airport


„Utasaink régi kívánságát teljesítettük A Terasz bár megnyitásával, hiszen a 2 Terminálon nagyon sokan hiányolták, hogy jó időjárás esetén nem tudnak a gépük indulása előtt kimenni a teraszra.” hangsúlyozta Patrick Bohl a Budapest Airport kereskedelmi vezetője. Hozzátette: „A Terasz bárban nemcsak italok, koktélok és kávé, hanem egyéb kényelmi szolgáltatások és a dohányosoknak megfelelően kialakított sarok is várja az utasokat. Gondoltunk a mozgáskorlátozottakra is, akiket egy speciális lifttel tudunk eljuttatni a SkyCourt terminálból a teraszon lévő kávézóba.”

„Büszke és boldog vagyok, hogy egy újabb, különleges élményt kínáló vendéglátó egységet nyithattunk meg a repülőtér tranzit területén.” jelentette ki Christos Orthodoxou, az SSP Hungary Kft. régió vezetője. Azt is elmondta: „Mostantól a Budapestről induló utasok a teljes kereskedelmi palettáról választhatnak, hiszen a gyorséttermi kínálattól kezdve az exkluzív, üzleti ebédekig minden megtalálható a SkyCourtban. A Terasz szerintem gyorsan meghódítja az utasok szívét, mert a különleges sörök és a gondosan összeállított borlap mellett a repülőtérre nyíló fantasztikus kilátást is csak mi tudjuk nyújtani az új helyszínen.” – zárul a repülőtér üzemeltetőjének közleménye.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!