Megnyitotta tizenhetedik bázisát Rigában a Wizz Air. A low-cost légitársaság kezdetben egy darab Airbus A320 típusú repülőgépet állomásoztat új bázisán, ahonnan négy új útvonalat kínál Barcelonába, Doncaster Sheffieldre, Dortmundba és Párizs Beauvais-ra.

A Wizz Air nem csak a Rigából elérhető desztinációi számát bővíti, de a már meglévő útvonalak járatsűrűsségét is növeli London Lutonba és Oslo Torp repülőterére. A Wizz Air így 6 országba 8 útvonalat kínál a lett fővárosból. A légitársaság bízik benne, hogy a rigai bővítés segíti erősíteni a foglalkoztatást a helyi repülés és turisztikai szektorban azáltal, hogy több utazó számára teszi lehetővé, hogy alacsony árakon Lettországba utazhassanak.


“Nagyon örömmel kezdtük ma meg a Wizz Air tizenhetedik alacsony költséggel működő bázisának üzemeltetését Rigában, egy darab itt állomásoztatott repülőgéppel” – mondta Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója ma Rigában. – “A Wizz Air piaci jelenlétét tekintve Lettországban ez egy igen fontos mérföldkő, amely jól mutatja elkötelezettségünket amellett, hogy igazán megfizethető, 14.99 eurótól kezdődő viteldíjakat kínáljunk a lett utasoknak illetve az idelátogatóknak. Amellett, hogy új lehetőségeket nyitunk meg az utazók előtt, a bázisnyitás egyben új munkahelyeket is teremt a Wizz Airnél és helyi partnereinknél” – tette hozzá Abrán György.

Az ünnepélyes tortavágás, elől Abrán György. (Fotó: Riga International Airport)


„Úgy gondolom, a Wizz Air nagyon jó döntést hozott, amikor elhatározta, hogy bázist nyit a rigai repülőtéren” – mondta Anrijs Matīss, a Lett Köztársaság Közlekedési Minisztere. – „A döntés új munkahelyeket teremt a lett állampolgárok számára, az új útvonalak bővítik az utazási lehetőségeket és ezáltal elősegítik majd az emberek mobilitását. Ez az ígéretes megállapodás sikeres jövőbeli együttműködést vetít előre, amely erősíti majd a rigai reptér regionális helyzetét, mint a Baltikum légiközlekedési központja.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A Wizz Air fontos üzleti partnerünk, a repülőtér nagyra értékeli a légitársaság elkötelezettségét rigai tevékenységének bővítése mellett” – mondta Aldis Mūrnieks, a Rigai Nemzetközi Repülőtér igazgatótanácsának elnöke. – “Az új bázis megnyitása is mutatja a rigai reptér nemzetközi jelentőségét, mint légiközlekedési csomópont, amely a jövőben is a legnagyobb arányú forgalmat bonyolítja majd a balti államok között.” – olvasható mindez a Wizz Air közleményében.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!