Ünnepélyes keretek között nyitotta meg a Boeing az Everett-ben található új, világszínvonalú repülőgép átadó központját, melyben legfőképp a Boeing 747-8, 767, 777 és 787 típusok átadása kap majd főszerepet. Az április 3-ai megnyitó ünnepségen a repülőgépgyár alkalmazottai, ügyfelei és állami tisztviselők is részt vettek.

“Vállalatunk piacvezető utasszállító repülőgépeket a legmagasabb szinten készülnek. Ez az új létesítmény lehetővé teszi, hogy megfeleljünk az egyre növekvő igényeknek és folytatja, amiben csapatunk a legjobb – felülmúlni ügyfeleink elvárásait.” – nyilatkozta Pat Shanahan, a Boeing kereskedelmi repülőgépekért felelős alelnöke.

Az új, 180 000 négyzetláb (~16 700 m²) alapterületű épület háromszor akkora területtel áll az irodák, konferenciatermek és az átadási helyszínek rendelkezésére, mint a eddig használt átadó központ, ezzel is növelve a hatékonyságot.

“Szeretném kifejezni az elismerésemet a Boeing-nek és a kemény munkát végzett alkalmazottaknak ezért az új központért. Ez a létesítmény kifejezi a repülőgépipar erősségét és egy mérföldkő államunk és a vállalat közös történelmében, mely ezek után is egyre bővülni fog. Ahogyan növekszik a termelési ráta és ahogy egyre több repülőgép átadására kerül itt sor, úgy látható majd a központ kihasználtsága.” – nyilatkozta Jay Inslee, Washington állam kormányzója.

Az épületben három szinten terül el az ügyfeleknek és az átadás élményének szánt helyszín. A felszereltség részét képezik a társalgó, kávézó, a több, mint 20 konferenciaterem, négy szerződéskötési helyiség és 35, ügyfeleinket és az átadásért felelős csoportokat kiszolgáló iroda.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“A tavalyi évben rekordszámú, 183 repülőgépet adtunk át, és várhatóan ez a központ elősegíti, hogy ez a szám csak növekedjen.” – tette hozzá Tom Maxwell, az átadó központ alelnöke. “A megnövekedett tér lehetővé teszi azt is, hogy ügyfeleink növekvő igényeivel lépést tudjunk tartani”

A Seattle-i székhelyű DLR Group alkotta meg az “Embrace the Plane” (Csodáld meg a repülőgépet) elnevezésű designt, mely egy ilyen egyedülálló építészei remekmű. Ennek köszönhetően az átadásra váró repülőgépek az épülethez vontathatóak, majd egy egyedi utashídon keresztül léphetnek az ügyfelek új gépeik fedélzetére.

Az ünnepélyes megnyitón a Boeing munkatársai, ügyfelei és Washington állam tisztviselői is tiszteletüket tették. (Fotók: Boeing Company)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!